Begeleider Huydecoperlaan 2 (28 uur, Baarn)

Vind jij het leuk om ouder wordende cliënten met een ernstige verstandelijke en meervoudige beperking een fijne en veilige oude dag te bieden? Heb je geduld en kijk je met een positieve instelling naar de mogelijkheden van een cliënt? Solliciteer nu

Wat ga jij doen

Jij biedt als Begeleider goede zorg en ondersteuning aan acht volwassen cliënten met ernstige verstandelijke en soms ook meervoudige beperkingen (EVMB) in de leeftijd van 60 jaar en ouder. Deze cliënten hebben naast een ernstige verstandelijke beperking, soms ook lichamelijke beperkingen en hebben intensieve verzorging, verpleging en begeleiding nodig. Eén cliënt is rolstoel gebonden. Er wordt aan 1 cliënt meerzorg geboden. De cliënten hebben allemaal hun eigen zorgvraag en karakters, zij communiceren voornamelijk non verbaal en dat vraagt van jou geduld en observatie, maar juist ook de uitdaging om te onderzoeken en te ondernemen.

 • Je verricht verpleegtechnische handelingen.
 • Je helpt mee met de uitvoering van algemene dagelijkse handelingen met de cliënt (denk aan wassen, aankleden en medicatie geven).
 • Je begeleid en ondersteunt je cliënten naar activiteiten of een bezoek aan de huisarts, tandarts of andere specialist.
 • Jij signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collegas.
 • Je werkt intensief samen met verwanten, gedragsdeskundige, de medische dienst, en de clustermanager en met de collega's van dagbesteding.
 • Je draagt actief bij aan het opstellen en bijhouden van het persoonlijk plan voor de cliënt.
 • Je observeert de cliënt en bent in staat te signaleren of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan is opgenomen. Bijzondere situaties bespreek je met de Coördinerend Begeleider.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je verricht (huishoudelijke) werkzaamheden. Je kookt bijvoorbeeld het avondeten of doet boodschappen.
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
'Hoe langer ik hier werk hoe meer ik ieder leer kennen. Ik geloof erin dat dit de mooiste toevoeging is aan het werk.'
Tessa van Rijk | Begeleider bij Huydecoperlaan 2

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Huydecoperlaan 2 in Baarn. De woning bevindt zich in de beschermde, bosrijke omgeving van locatie Nieuwenoord in Baarn. Er is 24-uurs zorg aanwezig, maar nachtdiensten worden niet door het team zelf gedaan. De begeleiding is zowel gericht op de individuele cliënt als op groepsgebonden activiteiten. Het accent hierbij ligt op de verzorging en begeleiding van de ouder wordende cliënt op alle gebieden van het leven: wonen, dagbesteding en vrije tijd.

De visie van de woning is: de cliënten een fijne en veilige oude dag bieden. Omdat je cliëntgericht werkt, is samenwerking met de dagbesteding van groot belang. Dit kan ook in gaan houden dat je regelmatig op dagbesteding kan worden ingezet. Jij bent daarom flexibel met betrekking tot je inzetbaarheid.

Het team is zelf verantwoordelijk voor het rooster. Het rooster wordt gemaakt in onderling overleg en je wordt als team daarbij ondersteund door een planner. Het team bestaat uit medewerkers met veel ervaring in de gehandicaptenzorg. Een uitdaging voor het team is om verder te ontwikkelen in taakvolwassen werken.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zon 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collegas gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (minimaal niveau 3) op het gebied van Verpleegkunde, Maatschappelijke zorg, Verzorgende, SPW.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in het begeleiden van cliënten met een ernstige en meervoudige verstandelijke beperking.
 • Je vindt het geen probleem te werken in een onregelmatig dienstenpatroon. Je draait geen nachtdiensten. Er is een speciale nachtdienst aanwezig.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je hebt kennis van het LACCS werken en de contactcirkels van Tom Gravenstijn of bent bereid je daarin te verdiepen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden intern.
 • Een jaarcontract van 28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.791,- en max. 2.662,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van Cultuur Werkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Chris Israël (Clustermanager) op tel. 035 - 647 55 00.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 november 2018. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren

Je hebt nog 7 dagen om te solliciteren