Begeleider Jongeren Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (28-32 uur, Baarn)

Sta je stevig in je schoenen en straal je dat uit? Ga jij graag met de jongeren naar buiten? Ben jij sensitief en doortastend? Reageer dan snel, want dan ben jij wie wij zoeken!

Wat ga jij doen

Jij zorgt als Begeleider Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG) allereerst voor basisveiligheid voor 11 jongeren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking in de leeftijd van 12 tot 26 jaar. De jongeren vertonen ook moeilijk verstaanbaar gedrag en hebben intensieve begeleiding van jou nodig. De meerderheid van de jongeren heeft een stoornis in het autistisch spectrum en daarnaast is er veelal sprake van hechtingsproblematiek en/of een disharmonisch.

Jij geeft de jongeren het vertrouwen dat jullie samen elke dag een stap verder komen, ondanks dat dit soms zorgt voor lastige situaties, waarin gedragsproblematiek en (fysieke en verbale) agressie regelmatig aan de orde is. Je probeert zoveel mogelijk zelfstandigheid uit de jongeren te halen. Een aantal van hen help je ook bij de ADL. 1 cliënt zit in een rolstoel en daardoor heb je ook te maken met een tillift.

Je komt terecht op een een actieve groep, waarbij je veel naar buiten gaat. Jij bent een collega die van aanpakken houdt, sensitief is en doortastend kan werken. Jij brengt positiviteit en humor met je mee!

Als Begeleider maak je gebruik van verschillende begeleidingsstijlen en kan je ook makkelijk wisselen van begeleidingsstijl. Jij kan tegen een stootje, beschikt over relativeringsvermogen en doorzettingsvermogen om je band met de cliënt te optimaliseren. Je bent bereid naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Je gaat met collega's, cliënten en verwanten in gesprek over hoe de kwaliteit van leven van de cliënt kan worden verbeterd.

 • Je zorgt ervoor dat cliënten zich optimaal kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn samen met de cliënt en zijn omgeving vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Je observeert en bespreekt het gedrag van cliënten met collega's en denkt mee over oplossingen en alternatieven.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.
 • Training en scholing in zowel weerbaarheidstechnieken als methoden om gedrag te lezen en sturen zijn onderdeel van je functie.

'Wat ik het mooist vind aan mijn baan is werken met gevoel en beweging. Niets is een trucje.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Isengardplein 18-20. Dit is een woning die bestaat uit 2 geschakelde woongroepen.

Een aantal van de jongeren op deze locatie krijgt één op één begeleiding. Het bieden van basisveiligheid is één van de belangrijkste taken van jou als begeleider. Vanuit deze veiligheid zijn de jongeren in staat zichzelf met ondersteuning vanuit begeleiders, in kleine stapjes te ontwikkelen. Je probeert zoveel mogelijk zelfstandigheid uit de jongeren te halen. De methodes van Timmers-Huijgens, Heijkoop en de contact cirkels van Tom Gravesteijn spelen een belangrijke basis voor de groep.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Amerpoort staat voor samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnen een taakvolwassen team waarborgen en verhogen we de kwaliteit van de begeleiding aan cliënten. Als het goed is, heeft iedereen binnen het taakvolwassen team hetzelfde, gemeenschappelijke doel helder voor ogen en voelt iedereen zich daar ook individueel verantwoordelijk voor. Heldere afspraken liggen aan de basis van de onderlinge samenwerking in het team. Hierin vervul jij een belangrijke rol.

Binnen de MVG doelgroep wordt er gewerkt volgens Spoor A en is het belangrijk dat er wordt gestreefd naar het (herstel van het) gewone leven voor de cliënten. Binnen Spoor A zijn drie pijlers van groot belang: Relatie, Programma en Perspectief/groei.

Wij vragen

 • Je hebt een op de zorg gericht diploma (minimaal mbo niveau 3).
 • Je hebt relevante werkervaring met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in -soms- onveilig aandoende situaties.
 • Je hebt in je werk al te maken gehad met gedragsproblemen en je hebt hier een eigen visie op.
 • Je staat stevig in je schoenen, bent stabiel en weet waar je eigen grenzen liggen.
 • Je bent beschikbaar voor dag- en late diensten, inclusief weekenden en feestdagen (je draait géén nachtdiensten, hiervoor is een speciale nachtdienst aanwezig).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals de leergang MVG.
 • Iedere medewerker krijgt een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag aangeboden die betrekking heeft op omgang met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus en eerste hulp bij epilepsie.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je kan ook worden ingezet op vergelijkbare woon- en dagbestedingslocaties.
 • Een salaris van min. €1.898,- en max. €2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Silvan Muskee (Coördinerend Begeleider) op tel. 035 - 647 55 03.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 2 september 2019. De eerste gesprekken zullen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider