Begeleider Kerkelanden (28-32 uur, Vinkeveen)

Ben je enthousiast en hou je van afwisseling en uitdaging en kan jij een steentje bijdragen in een taakvolwassen team? Bied jij cliënten een luisterend oor? En ben je in staat een gezellige sfeer neer te zetten, zowel op wonen als dagbesteding?

Wat ga jij doen

De cliënten op locatie Kerkelanden hebben uiteenlopende zorgvragen, vanuit visuele en lichamelijke beperkingen, psychiatrische/gedragsproblemen of een combinatie hiervan. Ook komt dementie in verschillende stadia voor. Jij vindt het als Begeleider erg belangrijk dat de cliënten hun eigen regie behouden op wat voor manier dan ook.

 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op de manier ontwikkelt zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met je collega's.
 • Je levert input voor persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je zorgt, waar mogelijk samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal taakhouderschappen (denk aan veiligheid, roosteren, cliëntenparticipatie of financiën).
 • Je kunt goed samenwerken. Je werkt o.a. samen met collega's, vrijwilligers, verwanten, stagiaires, gedragsdeskundige, arts en andere deskundigen.
 • Je werkt cliëntvolgend, dat betekent dat je met jouw team de cliënten op de woning en de dagbesteding begeleidt.
 • Je staat proactief in je werk.

Bekijk hier een korte film om een indruk te krijgen hoe het is om te werken op een verpleegzorglocatie. In dit filmpje komt ook de locatie Kerkelanden voor. Klik hier om een interview te lezen van twee verwanten met betrekking tot verpleegzorg.

Bekijk een korte filmpje en krijg een indruk hoe het is om te werken op een verpleegzorglocatie.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Kerkelanden te Vinkeveen, dit is een verpleegzorg locatie met zeer uiteenlopende hulpvragen. Deze locatie bestaat uit 4 woongroepen met in totaal 26 bewoners in de leeftijd van 61-82 jaar. Naast de woongroepen, is er op steenworp afstand een dagbestedingslocatie voor de cliënten. Per cliënt kijk je welke vorm van dagbesteding het beste bij hem/haar aansluit. Je werkt op deze locatie cliëntvolgend, wat inhoudt dat je vanuit hetzelfde team op de woning en de dagbesteding de cliënten begeleidt.

Het team heeft deskundigheid hoog in het vaandel staan. Taakvolwassenheid, verbinding maken (netwerken), 'out off the box' denken en professionaliteit zijn belangrijk binnen het team.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 3. Je hebt enkele jaren relevante werkervaring met mensen die een verstandelijke beperking hebben. De niveaus zijn heel divers (ZZP 5, 6 +7 en 8), wat uitdaging biedt bij het aangaan van de verschillende begeleidingsstijlen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je bent flexibel beschikbaar in verband met een onregelmatig dienstenpatroon met ochtend-, middag-, avond-, weekend- en nachtdiensten, inclusief feestdagen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Je wordt goed ingewerkt door een enthousiast team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Cindy Panhuis, Secretaresse op tel. 06 - 83 70 38 34 (bereikbaar op ma, di, do).

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 augustus 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider