Begeleider Kerkelanden (min. 24 uur, Vinkeveen)

Bied jij cliënten een luisterend oor en creëer jij een gezellige sfeer? Ben jij de proactieve netwerker die in het belang van cliënten voortdurend op zoek is naar mogelijkheden en nieuwe samenwerking? Reageer dan snel!

Wat ga jij doen

In Vinkeveen is Amerpoort zich nog volop aan het ontwikkelen en wordt woon- en dagbesteding en ambulante begeleiding aan jong en oud aangeboden. Ben jij onze toekomstige collega?

Cliënten van Kerkelanden hebben uiteenlopende zorgvragen, vanuit visuele en lichamelijke beperkingen, psychiatrische-/gedragsproblemen of een combinatie hiervan. Ook komt dementie in verschillende stadia voor. Het is belangrijk dat cliënten hun eigen regie behouden op wat voor manier dan ook, daarbij werk je nauw samen met het netwerk van de cliënt en andere disciplines.
 • Je werkt cliëntvolgend, dat betekent dat je de cliënten ondersteunt in woon- en dagbestedingsvragen.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal taakhouderschappen (denk aan veiligheid, roosteren, cliëntenparticipatie of financiën).
 • Je werkt zowel zelfstandig als met collega's, vrijwilligers, verwanten, stagiaires, gedragsdeskundige, arts en andere disciplines.
'Ik ben Els, ik ben 61 jaar. Ik heb altijd zelfstandig gewoond in Wilnis en kreeg wel ambulante begeleiding van Amerpoort. Ik woon nu 2 jaar bij Amerpoort locatie Kerkelanden. Ik speel graag keyboard en help graag begeleiding met koken, maar ik help ook graag mijn medebewoners als zij iets niet goed kunnen. Als ik problemen heb of ergens mee zit dan vind ik het belangrijk dat begeleiding de tijd voor mij neemt. Ik ga naar dagbesteding voor gezellige activiteiten en voor de contacten. Ik zit ook in de sollicitatiecommissie.'
Els | Cliënt. Els woont op locatie Kerkelanden

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb je een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om taken samen in te vullen.

Je komt te werken op locatie Kerkelanden te Vinkeveen, dit is een verpleegzorg locatie met zeer uiteenlopende hulpvragen. Deze locatie bestaat uit 4 woongroepen met in totaal 26 bewoners in de leeftijd van 61-82 jaar. Naast de woongroepen, is er op steenworp afstand een mooie dagbestedingslocatie voor cliënten. Per cliënt kijk je welke vorm van dagbesteding het beste bij hem/haar aansluit. Je werkt op deze locatie cliëntvolgend, wat inhoudt dat je vanuit hetzelfde team op de woning en de dagbesteding de cliënten begeleidt.

Bekijk hier een korte film om een indruk te krijgen hoe het is om te werken op een verpleegzorglocatie. In dit filmpje komt ook de locatie Kerkelanden voor. Klik hier om een interview te lezen van twee verwanten met betrekking tot verpleegzorg.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een afgeronde mbo-opleiding (minimaal niveau 3).
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring met mensen die een verstandelijke beperking hebben. De niveaus zijn heel divers (ZZP - zorgzwaartepakket 5, 6 +7 en 8). Dit vraagt om verschillende begeleidingsstijlen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je bent flexibel beschikbaar in verband met een onregelmatig dienstenpatroon met ochtend-, middag-, avond-, weekend- en nachtdiensten, inclusief feestdagen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Je wordt goed ingewerkt door een enthousiast team.
 • Een jaarcontract van minimaal 24 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.754,- en max. 2.607,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Cindy Panhuis (secretaresse) op tel. 06 - 83 70 38 34.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Amerpoort vindt mobiliteit belangrijk, hierdoor hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag 27 december 2017. Tot gauw!

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Direct solliciteren

Je hebt nog 10 dagen om te solliciteren