Begeleider Koningsvaren (24-28 uur, Soest)

Heb jij zin in een uitdagende baan waarbij geen dag hetzelfde is? Op Koningsvaren woont een dynamische club mensen die midden in het leven staat en graag alleen of samen met jou als Begeleider erop uit gaat. Ga jij hier deel vanuit maken?

Wat ga jij doen

Je bent als Begeleider binnen locatie Koningsvaren samen met je collega verantwoordelijk voor de begeleiding van 10 cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het team is gespecialiseerd in het begeleiden van jongvolwassenen en de daarbij behorende problematiek, zoals aan autisme verwanten stoornissen, acceptatieprocessen in deze levensfase, acceptatie van hun (verstandelijke) beperking(en) en in sommige gevallen ook gedragsproblemen.

Cliënten leren zich te ontwikkelen als individu. Er wordt ingespeeld op eigen hulpvragen die cliënten hebben of die door middel van doelen tijdens een persoonlijk plan tot stand komen. Er wordt ook veel waarde gehecht aan de één-op-één momenten (zowel binnen- als buitenshuis) met de cliënten. Dit is goed voor het groepsproces, waarin deze cliënten verkeren en hun persoonlijke ontwikkeling/groei in het leven met andere cliënten.
 • Je begeleidt de cliënten bij het proces van volwassen zijn/worden en de daarbij behorende fases/thema's die te nemen zijn.
 • Koningsvaren is uiterst geschikt voor jongvolwassenen die willen leren om zelfstandiger te worden en zich willen ontplooien. Het woord 'ontwikkelingshuis' vinden wij daarom passend.
 • Samenwerking met je collega speelt een belangrijke rol.
 • De cliënten bezoeken met regelmaat hun ouders, waar ook jij als Begeleider intensief contact mee hebt.
Koningsvaren is een locatie waar wordt gestreefd naar een gezellige warme, huiselijke sfeer. Cliënten kunnen zich terugtrekken op hun eigen kamer, maar ook de gezelligheid beneden in de woonkamer opzoeken. Als Begeleider ondersteun je de cliënt bij zijn/haar dagprogramma en ADL. Daarnaast onderneem je binnen- en buitenshuis activiteiten met de cliënten. Is het jou passie om uitjes of activiteiten te organiseren, dan wordt dat zeer gewaardeerd!

Waar kom je te werken

Koningsvaren bestaat uit Koningsvaren 1 en 3, twee aaneengeschakelde woningen. Er wonen vijf cliënten in iedere woning. De woning is gescheiden door een tussendeur. Beide woningen hebben een eigen identiteit en sfeer. Iedere cliënt heeft een eigen zit-/slaapkamer. Verder delen zij een sfeervolle gezamenlijke huiskamer, keuken, sanitaire voorzieningen en tuin.

Binnen Koningsvaren wordt ontwikkelings- en systeemgericht gewerkt. Je biedt de cliënten een duidelijke structuur en voorspelbaarheid. Daarnaast wordt er ingespeeld op persoonlijke doelen en ontwikkelplannen. De cliënten krijgen begeleiding bij het samenleven met medebewoners, het zelfstandig ontwikkelen van taken, persoonlijke hygiëne en het doen van huishoudelijke klussen. Cliënten kiezen bijvoorbeeld om beurten wat er gegeten wordt en we streven ernaar met hen gezamenlijk de boodschappen te doen. Verder ondersteun je ze bij hun vrijetijdsbesteding en (het opbouwen van) een sociaal netwerk.

Er wordt gewerkt met een onregelmatig dienstenpatroon, zoals vroege, late en slaapdiensten. Tussen 11.00 en 15.00 uur is er geen begeleiding aanwezig (cliënten zijn dan naar dagbesteding), tenzij noodzakelijk in geval van calamiteiten. Op Koningsvaren zijn dagelijks twee Begeleiders zowel in de ochtend als in de avond aanwezig.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde MBO-opleiding.
 • Je hebt ervaring met de doelgroep.
 • De cliënt staat voor jou altijd centraal.
 • Je hebt een pro-actieve / leergierige houding.
 • Je bent in staat mentorschap en taakhouderschap vorm te geven.
 • Methodisch werken ligt je goed en je bent niet bang voor zelfreflectie.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.

Wij bieden

 • Werken in een heel fijn en hecht taakvolwassen team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals de basis training ouderen.
 • Een jaarcontract van 24-28 uur per week (aantal uren in overleg), met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.800,- en max. 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Paulien Makker (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 12 02 17 62 of met Frédérique Bosman (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 57 45 01 88.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 27 mei 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider