Begeleider Koperwiek woongroep kinderen (24-32 uur, Bosch en Duin)

Zie jij het als uitdaging een nieuwe woongroep te helpen op te zetten? Weet jij hoe je voor een fijne huiselijke omgeving kan zorgen waar jongeren met een verstandelijke beperking kunnen opgroeien? Kom werken in de mooie omgeving van Bosch en Duin!

Wat ga jij doen

Jij zorgt voor optimale begeleiding op maat voor jongeren in de leeftijd van 8-18 jaar met een matig tot licht verstandelijke beperking in een woongroep van Christophorus Amerpoort in Bosch en Duin. Deze woongroep is in september dit jaar van start gegaan. Bij de jongeren kan sprake zijn van bijkomende stoornissen of problematiek, zoals een hechtingsstoornis, autisme en/of trauma.

Je zorgt samen met je nieuwe collega's, ouders en bewoners voor een fijn huis waar de jongeren zich veilig en thuis voelen. Je zorgt ervoor dat ze zich kunnen ontwikkelen vanuit een basis van vertrouwen, waarbij je gaat werken vanuit een gezamenlijke pedagogische visie. Je werkt aan de zelfredzaamheid, zelfstandigheid en ondersteunt ze in het dagelijks leven.

 • Je houdt in de gaten of de jongeren zich ontwikkelen, zoals in het persoonlijk plan is afgesproken. Je signaleert, observeert en bespreekt bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je levert ook input voor deze persoonlijke plannen.
 • Je ondersteunt de jongeren, zodat zij zoveel mogelijk kunnen meedoen aan de samenleving.
 • Je zorgt samen met de jongeren voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan persoonlijk plan besprekingen en werkbesprekingen.
 • Je bent proactief.

Ik ben niet de enige die hard aan het werk is, onze cliënten doen op hun manier net zo hard hun best.

Lydia Roering, Werkt bij Amerpoort als begeleider op een woning in Baarn

Waar kom je te werken

Christophorus is een gemeenschap waar we vanuit het antroposofisch gedachtegoed met aandacht voor elkaar, wonen, leren, werken en vieren. In een groene, welkome en pure omgeving krijgen bewoners, deelnemers van de dagbesteding en medewerkers de ruimte om te zijn wie ze zijn. Kinderen, jeugdigen en volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen vanuit nabijheid veilig (op)groeien in een omgeving die aansluit bij hun interesses. Hier wordt gekeken naar waar de persoon het best tot zijn recht komt en niet het zorglabel. De respectvolle en open sfeer nodigt uit tot meedoen.

Wil je meer weten over het bieden van ondersteuning vanuit een antroposofische visie? Lees hier meer over de visie.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Als begeleider (persoonlijk begeleider) heb je een relevante mbo-opleiding op minimaal niveau 4 afgerond.
 • Je hebt (stage)ervaring met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je bent een netwerker en in staat om verbindingen te leggen en samen te werken met betrokken ouders, organisaties en zorginstanties.
 • Je hebt een pioniersmentaliteit en houdt ervan om iets nieuws op te zetten.

Wij bieden

 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ruben Krijgsheld (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 30 51 50 45.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 21 oktober 2019. De eerste gesprekken zullen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider