Begeleider Logeerhuizen (0-10 uur, Baarn en Amersfoort)

Zorg jij voor een fijn logeerweekend voor de kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking? Ben jij flexibel beschikbaar tijdens weekenden? Dan ben jij geknipt voor de rol van begeleider in onze logeerhuizen in Baarn of Amersfoort!

Wat ga jij doen

Je biedt om het weekend (1 keer per 2 weken) en in de vakantieperiodes zorg en ondersteuning aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking tijdens hun verblijf in het logeerhuis. De logés komen één à twee keer per maand logeren. Ze worden op vrijdagmiddag gebracht door hun ouders en op zondag weer opgehaald. De logés zijn van verschillende leeftijden (6-25 jaar) en hebben een uiteenlopende zorgvraag. Je zorgt voor adequate verpleging, verzorging en begeleiding, afgestemd op wie er komt logeren.

 • Je zorgt in de groep voor een goed logeerklimaat door de logés veiligheid, gezelligheid, structuur en overzicht te bieden.
 • Je onderhoudt contact met de ouders en andere belangrijke mensen uit het netwerk van de logés en je zorgt voor een relevante informatie uitwisseling. In dit contact heb je oog voor een gezonde balans tussen professionele afstand en nabijheid.
 • Je bent samen met je team verantwoordelijk voor een aantal organisatorische taken, zoals beheer van financiën, het dienstrooster, registratie van logés of begeleiding van stagiaires en vrijwilligers.

Is deze baan geschikt voor mij?

Het werken met kinderen en jong volwassenen is leuk en ook intensief. Het logeerweekend heeft niet alleen impact op de logé, maar ook op het leven van hun ouders. Jij kunt je als begeleider van een logeerhuis inleven in wat het voor het gezin betekent, zonder daarin meegesleept te worden.

Je bent goed in staat om op vrijdagmiddag in een leeg huis aan te komen, het hele weekeinde intensief te werken (ongeveer 20 uur, verdeeld over 3 diensten) en op maandagochtend het werk voor 2 weken weer los te laten. Je werkt twee weekeinden per maand. Daarnaast werk je in de schoolvakanties 1 á 2 dagen per week en neem je deel aan teamvergaderingen en scholingen.

Deze baan is goed te combineren met bijvoorbeeld een studie, een doordeweekse parttime baan of een contract bij het TOZ, KIDS of het flexbureau van Amerpoort. Ook combineren sommige van je collega's deze baan met hun rol als ouder.

Nieuwsgierig naar hoe het is om te werken bij een logeerhuis, bekijk hier een korte film. Klik hier voor een uitgebreide documentaire (17,5 min).

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Amerpoort heeft verschillende logeerhuizen. Je komt te werken op Logeerhuis de Boomgaard, Logeerhuis Mozaiek beiden op het terrein van Nieuwenoord in Baarn. Of je komt te werken op Logeerhuis de Buitenhof in Amersfoort.

De groepen in de logeerhuizen bestaan uit ongeveer 8 kinderen/jongeren. Overdag wordt de groep ondersteund door twee begeleiders. De logeerhuizen zijn alle weekenden en in de schoolvakanties geopend. In de vakanties werken de logeerhuizen samen. Alle logés wonen nog thuis.

Wij vragen

 • Je herkent jezelf in bovenstaande tekst.
 • Je hebt een afgeronde MBO-opleiding (niveau 4) in de richting SPW/MMZ of je studeert SPH.
 • Je hebt ervaring én affiniteit met werken met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en een uiteenlopende zorgvraag.
 • Je beschikt over deskundigheid en vaardigheden op medisch en verzorgend gebied of bent bereid jezelf te scholen.
 • Je kunt aan de kinderen en jongeren structuur en overzicht bieden.
 • Je zet je in voor een goede samenwerking met ouders en hanteert hierin een gezonde balans tussen professionele afstand en nabijheid.
 • Je beschikt over sociale vaardigheden, zoals tact, hulpvaardigheid, invoelend vermogen, geduld en humor.
 • Je hebt ervaring in het werken met en schrijven van begeleidingsplannen.
 • Je bent flexibel, zowel naar de kinderen toe, als in je werktijden.
 • Je vindt het prettig om afwisselend in teamverband en zelfstandig te werken.

Wij bieden

 • We zijn op zoek naar meerdere nieuwe collega's die werken in een vast ritme van 2 weekenden in de maand, maar we zijn ook op zoek naar enthousiaste invalkrachten.
  • Een jaarcontract van gemiddeld 10 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
   • Werktijden: twee weekenden per maand (in een rooster van vrijdagmiddag tot maandagochtend) en 1 à 2 dagen per week in de schoolvakanties, slaapdiensten horen bij het dienstenpatroon.
  • Óf een contract op oproepbasis.
 • Een salaris van min. 1.800,- en max. 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Werken in een taakvolwassen (zelforganiserend) team.
 • Ruime op maat opleidings- ontwikkelingsmogelijkheden, o.a. cursussen Epilepsie, Medicatie, Intervisie en Afstand & Nabijheid.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Caroline Verbokkem (coördinator logeren) 06 - 51 49 61 33.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Dit is een doorlopende vacature. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden gedurende de looptijd van deze vacature.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider