Begeleider Logeerhuizen (oproep, Baarn en Amersfoort)

Zorg jij met je collegas voor een fijn logeerweekend voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en problemen als autisme, ADHD en hechtingsmoeilijkheden. Ze hebben behoefte aan gezelligheid, warmte en structuur. Kan jij dat bieden?

Wat ga jij doen

Je biedt op oproepbasis in het weekend en in de vakantieperiodes zorg en ondersteuning aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking tijdens hun verblijf in het logeerhuis. De logés komen één à twee keer per maand logeren. Ze worden op vrijdagmiddag gebracht door hun ouders en op zondag of op maandagochtend weer opgehaald. De logés zijn van verschillende leeftijden (6-25 jaar) en hebben een uiteenlopende zorgvraag. Je zorgt voor adequate verpleging, verzorging en begeleiding, afgestemd op wie er komt logeren.

Je hebt oog en aandacht voor alle kinderen. Je weet wat ze nodig hebben en je denkt in mogelijkheden. Ieder kind heeft bij jou weer het gevoel dat het erbij hoort. Met elkaar deel je het weekend in. Wat gaan we doen met de logés? Je maakt samen met je collega's (en de logés) een programma dat is afgestemd op de kinderen die er zijn en op de sfeer in de groep. Je kracht is om flexibel in te spelen en mee te bewegen op wat er gebeurt. Het programma staat nooit van te voren vast, want je stemt immers af op wat er gebeurt. Met je collega breng je structuur in de dag die de kinderen nodig hebben. En dat vind je leuk. De activiteiten die je doet zijn vaak in- en om het huis en soms ga je samen op pad, bijvoorbeeld naar de dierentuin of JumpXL.

Je onderhoudt contact met de ouders en andere belangrijke mensen uit het netwerk van de logés. In dit contact heb je oog voor een gezonde balans tussen professionele afstand en nabijheid.

Is deze baan geschikt voor mij?
Het werken met kinderen en jong volwassenen is leuk en ook intensief. Het logeerweekend heeft niet alleen impact op de logé, maar ook op het leven van hun ouders. Jij kunt je als begeleider van een logeerhuis inleven in wat het voor het gezin betekent, zonder daarin meegesleept te worden.

Deze baan is goed te combineren met bijvoorbeeld een studie, een doordeweekse parttime baan of een contract bij het TOZ, KIDS of het flexbureau van Amerpoort. Ook combineren sommige van je collega's deze baan met hun rol als ouder.

Klik hier voor een uitgebreide documentaire (17,5 min) over het werken op een logeerhuis.

Waar kom je te werken

Amerpoort heeft verschillende logeerhuizen. Je komt te werken op Logeerhuis de Boomgaard, Logeerhuis Mozaiek, Logeerhuis Kakelbont allen op het terrein van Nieuwenoord in Baarn. Of je komt te werken op Logeerhuis de Buitenhof in Amersfoort.

Bij logeerhuis de Buitenhof hebben we bewust gekozen voor een plek in de wijk Schothorst. Sommige cliënten kunnen zelfstandig naar de stad of een sportclub fietsen, als ze bij ons logeren. Het huis heeft acht slaapkamers met acht verschillende thema's, zoals jungle, strand, muziek en sprookjes. De favoriet, zelfs van de oudere logés, is de Winnie de Pooh-kamer. De leeftijd van de cliënten varieert van 13 tot 23 jaar. Hun niveau is vrij hoog. Wel hebben de cliënten vaak gedragsproblemen. Ze komen hier af en toe logeren, in de weekenden of de schoolvakanties, zodat hun ouders tot rust kunnen komen.

Op het terrein van Nieuwenoord staan drie geschakelde logeerhuizen: de Boomgaard, Kakelbont en Mozaïek. Iedere huis heeft acht slaapkamers en grote woonkamers en wooneetkamers. Daarnaast heeft ieder huis iets speciaals, zoals een snoezelruimte, een disco of een spelletjeskamer. Rondom de huizen ligt een afgeschermde tuin en vandaar lopen we zo het terrein op, naar de kinderboerderij, de speeltuin, het winkeltje of het cultureel centrum. Of - misschien nog wel het fijnst - zo het bos in. Ieder weekend komen hier kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking logeren.

De groepen in de logeerhuizen bestaan uit ongeveer 8 kinderen/jongeren. Overdag en 's avonds wordt de groep ondersteund door twee begeleiders. De logeerhuizen zijn alle weekenden en in de schoolvakanties geopend. In de vakanties werken de verschillende logeerhuizen samen. Alle logés wonen nog thuis.

Wij vragen

 • Je herkent jezelf in bovenstaande tekst.
 • Je hebt een afgeronde MBO-opleiding (niveau 4) in de richting SPW/MMZ of je studeert SPH.
 • Je hebt affiniteit met werken met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en een uiteenlopende zorgvraag.
 • Je beschikt over deskundigheid en vaardigheden op medisch en verzorgend gebied of bent bereid jezelf te scholen.
 • Je zet je in voor een goede samenwerking met ouders en hanteert hierin een gezonde balans tussen professionele afstand en nabijheid.
 • Je beschikt over sociale vaardigheden, zoals tact, hulpvaardigheid, invoelend vermogen, geduld en humor.
 • Je bent flexibel, zowel naar de kinderen toe, als in je werktijden.

Wij bieden

 • We zijn op zoek naar meerdere nieuwe collega's die werken in een vast ritme van 2 weekenden in de maand.
 • Een oproepcontract van een jaar uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Werken in een taakvolwassen (zelforganiserend) team.
 • Ruime opleidings- ontwikkelingsmogelijkheden, o.a. cursussen Epilepsie, Medicatie, Intervisie en Afstand & Nabijheid.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Enthousiast geworden over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Caroline Verbokkem (Coördinator logeren) 06 - 51 49 61 33.

Dit is een doorlopende vacature. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden gedurende de looptijd van deze vacature.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider