Begeleider LVB+ De Ontdekking (24-28 uur, Amersfoort)

Niet (ver)oordelen. Klinkt gemakkelijk. Echter moet je in staat zijn om je eigen normen en waarden links te laten liggen om met een open houding de echte stem van cliënt te kunnen verstaan. Kan jij dit? Lees dan verder!

Wat ga jij doen

Je daagt als Begeleider cliënten uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben een licht verstandelijke beperking (LVB+) en vaak complex gedrag. Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak en motiverende gespreksvoering is je tweede natuur. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich middenin de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten. Ze kennen uiteenlopende problematiek en daarnaast is er ook het verschil in sociaal en emotionele leeftijd divers. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt regelmatig in contact met justitie. Als begeleider LVB+ deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie professioneel te handelen.

Als begeleider LVB+ zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van de Ontdekking. Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen op met de cliënt en zijn omgeving en deze leg je vast in een persoonlijk plan.

 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, rooster of financiën).

'Het richting je werk rijdend kunnen bedenken: 'Ik ben benieuwd hoe de dienst vandaag weer gaat verlopen!'

Jannemarie, Begeleider bij 'De Ontdekking'

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij locatie De Ontdekking hier zijn meerdere woon en begeleidingsvormen mogelijk. Een gedeelte waar jongvolwassen cliënten wonen in een studio en in een periode van ca. 3 jaar trainen naar een zo zelfstandig mogelijke vorm van leven. Anderzijds zijn er cliënten die langdurig wonen in een appartement, met dromen en wensen welke in ontwikkeling zijn. De naam zegt het al, hier kunnen de cliënten zonder tijdslimiet wonen.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. We willen de kwaliteit verhogen door het aanbrengen van meer structuur in processen en het bijdragen aan methodisch werken. Het team werkt ondersteunend en voorwaardenscheppend, biedt nabijheid en veiligheid aan de ene kant en aan de andere kant geeft het team ruimte voor eigen keuzes.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek, en/of verslaving en eventueel justitie.
 • Ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg is een pré.
 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ of SPW.

Wij bieden

 • Werken in een enthousiast, dynamisch en taakvolwassen team welke beschikt over een gezonde dosis humor, daadkracht en niet te vergeten een uitdagende doelgroep.
 • Een variërende baan met de daarbij behorende variërende diensttijden. Zoals dag, late, slaap en weekenddiensten en flexuren om zelf in te delen.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang lvb, intervisie of juist je expertise vergroten door gerichte trainingen te volgen in onderwerpen zoals middelen gebruik, persoonlijkheidsstoornissen of hechtingsproblematieken.
 • Een jaarcontract van 24-28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.898,- en max €2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Enthousiast?
Wij houden van doorpakken en maken graag snel een afspraak met jou.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Petra Snelderwaard (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 12 15 81 20 of met Dimphna Roelofs (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 10 52 75 79 of per mail p.snelderwaard@amerpoort.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 30 september 2019.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider