Begeleider LVB+ De Ontdekking (28 uur, Amersfoort)

Ben jij die praktische figuur en organisator binnen een team? Nuchter, ordelijk en taakgericht? Zet jij gemakkelijk plannen en ideeën om in uitvoerbare taken? Dan zoeken wij jou!

Wat ga jij doen

Jij daagt cliënten met multi problem/probleem gedrag uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun probleemgedrag een licht verstandelijke beperking (LVB+). Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich midden in de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten of er andere normen/waarden op na houden. Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt regelmatig in contact met justitie. Als begeleider deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie (zowel verbaal als non-verbaal) professioneel te handelen.

Als Begeleider LVB+ zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 25 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en multi problem gedrag.

 • Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
Wat ik leuk vind aan mijn werk? Het voeren van gesprekken en ook het plannen en organiseren. We moeten voortdurend 'omdenken'.
Sonja Heijkamp | Was coördinerend begeleider en werkt nu voor het consultatieteam Cliënt, Internet en Sociale media (CIS) van het Expertisecentrum

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Je komt te werken op locatie De Ontdekking. Deze locatie bestaat sinds maart 2016. Op deze locatie zijn twee woonvormen mogelijk. Enerzijds Trainen, waar 11 cliënten wonen in een studio en in een periode van ca. 3 jaar trainen naar een zo zelfstandig mogelijke vorm van leven.

Anderzijds zijn er 14 cliënten die langdurig wonen in een appartement, met uiteraard tevens hun ontwikkelpunten. Jij bent de begeleider die zich met name in zal zetten voor 'Langdurig Wonen'.

Je komt terecht in een team dat nog niet lang in de huidige hoedanigheid samenwerkt. Dat betekent dat er in de afgelopen tijd veel werk verzet is om de locatie op te zetten en dat er nog veel zaken liggen die opgepakt moeten worden. Dit heeft te maken met zowel teamontwikkeling en cultuur als met het aanbrengen van structuur in processen en hetbijdragen aan methodisch werken op locatie. Jij gaat hieraan bijdragen.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek, en/of verslaving en eventueel justitie.
 • Je hebt ervaring met de LVB doelgroep.
 • Je beschikt over een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MZ.
 • Je bent bereid weekend-, dag-, avond- en slaapdiensten te draaien.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een jaarcontract van 28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.850,- en max. 2.736,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Petra Snelderwaard (Coördinerend Begeleider) per mail:p.snelderwaard@amerpoort.nl of op tel. 06 - 12 15 81 20.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met dinsdag 29 mei 2018. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 5 juni 2018.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 8 dagen om te solliciteren