Begeleider LVB+ Hardenbroek (28-32 uur, Utrecht)

Ga de uitdaging aan en breng samen met je collega's het team naar 'the next level'! Ben jij een bouwer die zelfstandig wonende mensen met een matige of licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek wil begeleiden? Reageer snel!

Wat ga jij doen

Breng jij samen met je collega's jouw team naar 'the next level'?
En vind jij het een uitdaging om samen met je collega's taakvolwassenheid vorm te geven in een nieuw team?

Locatie Hardenbroek
Het team bestaat uit 2 kernteams. Een team dat zich met name richt op de cliënten met een matige verstandelijke beperking en een team dat zich met name richt op de LVB+ cliënten. Jij komt in het team te werken wat zich met name richt op de cliënten met een matig verstandelijke beperking, maar je bent flexibel om ook diensten te draaien in het andere team.

Zie jij een uitdaging in werken met mensen met een matig verstandelijke beperking en heb jij ook affiniteit voor de LVB+ groep?Dan is locatie Hardenbroek jouw werkplek!

Wat je gaat doen:
Bij de cliënten met een matig verstandelijke beperking richt je je op de ondersteuning in de dagelijkse dingen en bij de ouder wordende cliënten richt je jouw begeleiding op het vasthouden van bestaande vaardigheden. Als Begeleider zorg je voor veiligheid, duidelijkheid en een fijne sfeer.

Bij de LVB+ doelgroep daag je de LVB+ cliënten met multi problem/probleem uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun probleemgedrag een licht verstandelijke beperking (LVB+). Je begeleidt hen vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich midden in de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten.

Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt regelmatig in contact met justitie. Als Begeleider deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie (zowel verbaal als non-verbaal) professioneel te handelen.

Naast begeleidende taken, is het jou taak om voor een aantal cliënten als persoonlijk begeleider te fungeren. Je bent het aanspreekpunt voor de cliënt, diens verwant(en), derden, hebt een signalerende functie en helpt begeleidingslijnen uitzetten.

 • Door jouw ondersteuning kunnen de cliënten zich verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je kunt makkelijk schakelen in het begeleiden tussen verschillende cliënten.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je hebt veel contact met verwanten.

'Mijn passie voor teamsport neem ik mee in mijn werk omdat we hier samenwerken aan een goed leven voor de cliënt.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Hardenbroek in Vleuterweide (een nieuwbouwwijk in Leidsche Rijn, Utrecht). De locatie bestaat uit 3 gebouwen met 30 moderne appartementen. Je komt terecht in een jong en vlot team dat bestaat uit ongeveer 15 medewerkers. Ga de uitdaging aan en breng samen met je collega's jouw team naar 'the next level'!

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring met de matig verstandelijk beperkte doelgroep.
 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van LVB cliënten met bijkomende problematiek.
 • Je hebt ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg.
 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 4).
 • Je bent flexibel beschikbaar in verband met een onregelmatig dienstenpatroon (de dienstenstructuur is op basis van 24-uurs begeleiding, incl. in de weekenden en op feestdagen).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.898,- en max. €2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Nikki Schimmel (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 10 05 15 54.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 1 juli 2019. De eerste gesprekken zullen gedurende en aansluitend aan de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider