Begeleider LVB+ Hardenbroek (32 uur, Vleuten)

Ga de uitdaging aan en breng samen met je collega's het team naar 'the next level'! Ben jij een bouwer die zelfstandig wonende mensen met een lichte of soms matige verstandelijke beperking en meervoudige problematiek wil begeleiden? Reageer snel!

Wat ga jij doen

Breng jij samen met je collega's jouw team naar 'the next level'? En vind jij het een uitdaging om samen met je collega's taakvolwassenheid vorm te geven in een nieuw team?

Jij daagt als Begeleider LVB+ 30 cliënten met multi problem/probleem gedrag uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun probleemgedrag een licht verstandelijke beperking (LVB+). Je begeleidt hen vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich midden in de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten.

Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt regelmatig in contact met justitie. Als Begeleider deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie (zowel verbaal als non-verbaal) professioneel te handelen.

Op deze locatie worden ook cliënten met een matig verstandelijke beperking begeleid. Jij ziet dit als een uitdaging! Het vraagt van jou een andere aanpak in begeleiding en zorg. Je legt het accent bij deze cliënten op ondersteuning in de dagelijkse dingen en bij de ouder wordende cliënten richt je jouw begeleiding op het vasthouden van bestaande vaardigheden.

 • Door jouw ondersteuning kunnen de cliënten zich verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je kunt makkelijk schakelen in het begeleiden van verschillende cliënten.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je hebt veel contact met verwanten.
De charme van deze doelgroep is de kunst van het gesprekken voeren. Ik wil graag weten wat mensen willen.
Sonja Heijkamp | Was coördinerend begeleider en werkt nu voor het consultatieteam Cliënt, Internet en Sociale media (CIS) van het Expertisecentrum

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Je komt te werken op locatie Hardenbroek in Vleuterweide (een nieuwbouwwijk in Leidsche Rijn, Utrecht). De locatie bestaat uit 3 gebouwen met 30 moderne appartementen. Je komt terecht in een jong en vlot team dat bestaat uit ongeveer 18 medewerkers. Ga de uitdaging aan en breng samen met je collega's jouw team naar 'the next level'!

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van LVB cliënten met bijkomende problematiek.
 • Je hebt affiniteit met de matig verstandelijk beperkte doelgroep die ook op de locatie woont.
 • Je hebt ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg.
 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 4).
 • Je bent flexibel beschikbaar in verband met een onregelmatig dienstenpatroon (de dienstenstructuur is op basis van 24-uurs begeleiding, incl. in de weekenden en op feestdagen).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.850,- en max. 2.736,-,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ada Visscher (Clustermanager) op tel. 06 -20 84 41 88 of met Nikki Schimmel (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 12 02 81 42.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 8 januari 2018. De eerste gesprekken zullen gedurende en aansluitend aan de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren

Je hebt nog 22 dagen om te solliciteren