Begeleider LVB+ Hofland (28-32 uur, Vleuten)

Zoek jij een baan die elke dag anders is? Onze licht verstandelijk beperkte cliënten met meervoudige problematiek zorgen ervoor dat jouw baan nooit saai is! Durf jij de uitdaging aan? Lees snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Jij daagt cliënten met multi problem/probleem gedrag uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun probleemgedrag een licht verstandelijke beperking (LVB+). Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak. Je gaat als Begeleider aan de slag in een trainingshuis voor jongeren van 18 tot 25 jaar met een licht verstandelijke beperking. In maximaal 3 jaar bereiden zij zich voor om elders binnen of buiten Amerpoort zelfstandiger te kunnen wonen.

Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich midden in de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten. Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt incidenteel in contact met justitie. Als Begeleider deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie professioneel te handelen.

Als Begeleider LVB+ zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 12 jongeren/ jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en multi problem gedrag.

 • Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal taakhouderschappen (denk bijvoorbeeld aan financiën, roosteren en contacten met externe partijen).

'Mijn passie voor koken kan ik ook in mijn werk kwijt, samen koken en eten verbindt mensen.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Hofland in Vleuten. Hofland is een trainingshuis voor jongeren van 18 tot 25 jaar met een licht verstandelijke beperking. Op deze locatie wonen 12 cliënten in een studio. In maximaal 3 jaar bereiden zij zich voor om elders binnen of buiten Amerpoort zelfstandiger te kunnen wonen.

Het team bestaat uit 3 mannen en 4 vrouwen van verschillende leeftijden en met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Het is een team dat enthousiast, dynamisch, professioneel en met humor handelt. Daarnaast spart het team graag met elkaar over een passende aanpak en probeert het situaties vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Het werken op deze locatie doet een groot beroep op jou als persoon, op je kwaliteiten en op samenwerking. Reflecteren op situaties en eigen handelen, feedback geven en ontvangen is dagelijkse praktijk. Je verricht er alle soorten diensten, waaronder ook slaapdiensten. Je werkt in een onregelmatig rooster van 24/7.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek en/of verslaving en eventueel justitie. Ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg is een pré.
 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ, SPW of een relevante HBO-opleiding, bijvoorbeeld SPH, MWD.
 • Je vindt het geen probleem om te werken in een onregelmatig dienstenpatroon met slaapdiensten.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.898,- en max. €2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Mieke Brama (Coördinerend begeleider) op tel. 06 - 20 16 72 62.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 augustus 2019. De eerste sollicitatiegesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider