Begeleider LVB+ Otheense Kreek (24-28 uur, Amersfoort)

Sta jij als Begeleider stevig in je schoenen en zie jij het als uitdaging de cliënten met een licht verstandelijke beperking en multi problem gedrag te ondersteunen, zodat zij zoveel mogelijk hun eigen mogelijkheden inzetten? Reageer dan nu!

Wat ga jij doen

Als Begeleider LVB+ zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 20 volwassenen met een licht verstandelijke beperking en multi problem gedrag.

 • Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. Je begeleidt hen zodat ze zoveel mogelijk hun eigen mogelijkheden in kunnen zetten. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich midden in de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).

Als begeleider heb je veel mogelijkheden om zaken zelf te regelen, in overleg met je collega’s. Je hebt veel ruimte om naar eigen inzicht te handelen, je krijgt vrijheid en verantwoordelijkheid.

Bert Waber, Werkt als begeleider op een woning in Soest

Waar kom je te werken

Je komt te werken op 24-uurs locatie Otheense Kreek. Op de locatie wonen 11 cliënten in een eigen appartement. Er is ook een gezamenlijke ruimte waar cliënten kunnen avondeten en koffie drinken. Daarnaast begeleiden wij 9 cliënten ambulant.

De Otheense Kreek is een LVB+ locatie. Dit houdt in dat de groep cliënten die wij begeleiden allen een licht verstandelijke beperking hebben, maar daarnaast ook op veel levensvlakken ook andere problemen ervaren. Denk aan gedragsstoornissen, psychiatrische of verslavingsproblematiek, maar ook moeite hebben met werk vinden/houden, een klein netwerk hebben, financiële problemen etc.

Je komt terecht in een team dat enthousiast, dynamisch en divers is.
Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams. Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

  • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek en/of verslaving en eventueel justitie.
  • Ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg is een pré.
  • Je beschikt over een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
  • Je draait wisselende diensten, waaronder ook slaapdiensten.
  • Je beschikt over computervaardigheden.

  Naast een gezellige en leuke collega, zijn we vooral opzoek naar iemand die bij conflictsituaties en (verbale) agressie adequaat kan ingrijpen. Je schrikt hier niet van maar zorgt er juist voor dat de situatie op een professionele manier wordt afgehandeld.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals systeem- en oplossingsgericht werken, leergang LVB.
 • Een jaarcontract van 24-28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van max. €2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband en 8% vakantiegeld.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met de locatie Otheense Kreek op tel. 033-4799822. Contactpersoon: Monique Ramakers.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider