Begeleider Marketentsterlaan (28 uur, De Meern)

Zie jij in problemen kansen en denk jij in oplossingen? Heb jij een duidelijke mening en sta je sterk in je schoenen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider ondersteuning aan 16 cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking. Je motiveert de zelfstandigheid, door de cliënten in hun kracht te zetten en samen te werken met hun netwerk. Je biedt een luisterend oor en anticipeert op de hulpvragen die voortkomen uit verschillende problematiek.

 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Marketentsterlaan 2 in De Meern. Hier wonen 16 cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking. De leeftijdscategorie is divers, de jongste is 22 en de oudste 84. Alle cliënten beschikken over hun eigen appartement met woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer. Van onze bewoners wordt een mate van zelfstandigheid verwacht en daarom staat dit centraal in de begeleiding.

Je komt terecht in een enthousiast en kritisch team dat bestaat uit 8 medewerkers met verschillende kwaliteiten. Het is een team waarin ontwikkeling, methodisch werken, samenwerken, cliënt gericht werken en communicatie centraal staat. Het team benut elkaars kwaliteiten, is flexibel als er knelpunten zijn in het rooster en bij calamiteiten.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je vindt het geen probleem om te werken met onregelmatige diensten.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een cursus diabetes en epilepsie.
 • Een jaarcontract van 28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.800,- en max. 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Laïla el Aarbaji-Zouin (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 22 62 37 01.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 27 mei 2019. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider