Begeleider Meerdonk (24 uur, Amersfoort)

Kan jij structuur aanbrengen in het leven van de cliënten? Ben jij flexibel qua werktijden en stel jij het cliëntbelang voorop? Lees dan snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Je biedt als begeleider goede zorg en ondersteuning aan 10 jongeren/volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 25 tot 49 jaar. 7 van de cliënten hebben het Syndroom van Down.

Je richt jouw begeleiding op het in stand houden en waar mogelijk verder ontwikkelen van vaardigheden en mogelijkheden. Doordat je structuur en voorspelbaarheid biedt en duidelijke grenzen stelt, ervaren cliënten veiligheid. Binnen de grenzen stimuleer je zelfredzaamheid en het maken van eigen keuzes.

 • Je houdt de ontwikkeling van de cliënt in relatie tot de afspraken in het persoonlijk plan nauwlettend in de gaten.
 • Je beantwoordt vragen en verstrekt informatie aan het (sociale) netwerk van de cliënt.
 • Voor het persoonlijk plan van cliënten lever je mondelinge en schriftelijke input aan de Coördinerend begeleider.
 • Binnen het team heb je een signalerende en observerende functie waarbij je bijzondere situaties registreert en bespreekt met de Coördinerend begeleider en andere collegas.
 • Voor praktische zaken over zorg en ondersteuning zoek je de samenwerking met de cliënt en mensen die voor hem/haar belangrijk zijn. Dit doe je vanzelfsprekend samen met collega's en organisaties binnen en buiten de zorg.
 • Net als je collega's ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van organisatorische taken binnen het zelfsturende (taakvolwassen) team. Je hebt hierin een of meerdere aandachtsgebieden, zoals vakanties/clubjes regelen of de financiën.
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.

'Mijn passie voor koken kan ik ook in mijn werk kwijt, samen koken en eten verbindt mensen.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Meerdonk 29/31 in Amersfoort. Meerdonk is te vinden in de wijk Kattenbroek en bestaat uit 2 woningen (voormalig 4), die met een tussendeur met elkaar verbonden zijn. Op woning 29 wonen 6 cliënten met een matig verstandelijke beperking en op woning 31 wonen 4 cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking. Dagelijks voeren de cliënten licht huishoudelijke werkzaamheden uit. Iedereen heeft een of meerdere taken. Begeleiders bevorderen de betrokkenheid en samenwerking met het netwerk van de cliënten.

Op woning 29 werken we met slaapdiensten. Deze zijn van 15.00 uur tot de volgende dag 10.30 uur en in het weekend van 16.00 uur tot de volgende dag 11.00 uur. Op woning 31 werken we op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur en op woensdag van 10.30 tot 19.00 uur. In het weekend is een tussendienst van 10.30 tot 19.00 uur aanwezig. Meerdonk is te bereiken met het openbaar vervoer.

In het voorjaar van 2020 gaan de cliënten van de Meerdonk verhuizen naar een nieuwe locatie in Amersfoort (Operaweg), samen met locaties Etrog en Bombardon. Hierdoor zal er een samenwerking ontstaan.

Je komt terecht in een taakvolwassen team dat bestaat uit 7 vaste medewerkers. Het cliëntbelang wordt voorop gesteld en er wordt samengewerkt met verwanten.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op zorg (minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
 • Je hebt ruime werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking.
 • Je kan structuur aanbrengen in het leven van onze cliënten.
 • Je kan omgaan met stoma verzorging of de bereidheid hiervoor een interne, korte cursus te volgen.
 • Je bent flexibel beschikbaar, omdat je werkt volgens een dienstenpatroon waar dag-, avond/- en slaapdiensten deel van uit maken.
 • Je hebt ervaring met methodisch werken.
 • Je hebt affiniteit met computers.
 • Je vindt het een uitdaging om dingen te regelen en organiseren.
 • Niet geheel onbelangrijk is dat je een actieve bijdrage kan leveren aan het werken in een taakvolwassen team.

Wij bieden

 • Een jaarcontract van 24 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Werken in een taakvolwassen (zelfsturend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals LACCS en medische scholing.
 • Een salaris van min. € 1.800,- tot max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Bonnie Meerveld (Coördinerend begeleider) op tel. 06 - 57 33 10 56.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 30 september 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider