Begeleider Mezenhof (24-28 uur, Soest)

Ga jij vanuit jouw begeleidingsstijl voor rust, overzicht en voorspelbaarheid? Zoek jij de aansluiting op vertrouwen en een professionele relatie? Wij zoeken jou!

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider waar nodig goede zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking.

 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat.
 • Je signaleert en observeert en bespreekt bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je levert input voor de persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op Mezenhof 7, 11 en 15 in Soest, een buitenlocatie van Amerpoort. Dit zijn 3 woningen waarvan er 2 met elkaar verbonden zijn door middel van een tussendeur in de woonkamer. De woningen zijn geschikt voor mensen in een rolstoel en voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Veel cliënten die op de Mezenhof wonen, kunnen zich goed bewegen binnen de woningen en met hulp ook daarbuiten. Sommige cliënten hebben epilepsie. Op nummer 15 wonen cliënten met een stoornis in het autismespectrum. Aan hen wordt structuur op maat geboden. De cliënten communiceren vooral non-verbaal. Waar nodig en mogelijk gebruik je pictogrammen, verwijzers en foto's om de communicatie te ondersteunen.

Je komt terecht in een zelfsturend en enthousiast team die een evenzo enthousiaste, flexibele collega zoekt.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zon 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Je werkt samen met collegas in een taakvolwassen team (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring of relevante stage-ervaring.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je draait alle voorkomende diensten; Vroege-, late-, en weekenddiensten, incidenteel een slaapdienst.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen de trainingen die Amerpoort aanbiedt.
 • Een jaarcontract van 24-28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jatasja Blokhuis (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 83 91 27 08.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 2 september 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider