Begeleider MVG Cariljonplein 1 (32 uur, Baarn)

Heb je passie voor het werken met mensen met een verstandelijke beperking? Werk jij gestructureerd en zorg jij voor veiligheid en duidelijkheid voor cliënten met een zeer intensieve zorg- en begeleidingsvraag? Lees snel verder en reageer nu!

Wat ga jij doen

Jij zorgt als Begeleider MVG voor veiligheid en duidelijkheid voor zes volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten vertonen ook moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) en hebben intensieve begeleiding nodig. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie samen elke dag een stap verder komen, ondanks dat dit soms zorgt voor lastige situaties, waarin gedragsproblematiek en (fysieke en verbale) agressie regelmatig aan de orde is. Het moeilijk verstaanbaar gedrag kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, psychiatrische/psychische problematiek, een verstoorde hechting of het syndroom van Down.

De bewoners van deze groepen vragen van jou als Begeleider dat je zelfs de kleinste signalen kan opvangen. Doordat sommige cliënten zich verbaal niet kunnen uitdrukken, werk je met specifieke communicatiemiddelen, zoals picto's, verwijzers en gebaren.

 • Je helpt cliënten zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn samen met de cliënt en zijn omgeving vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Je levert input voor de persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Je werkt gestructureerd, methodisch en cyclisch.
 • Je helpt met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden met of zonder cliënten. Je kookt bijvoorbeeld het avondeten of doet boodschappen.
 • Samen met de cliënt zorg je voor een opgeruimde kamer.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (Denk aan veiligheid, roosteren of financiën. Dit soort taken verdeel je onderling, zodat je iets doet dat bij je past).

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Je werkt samen met collega's in een taakvolwassen team. Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om samen na te denken hoe je de taken verdeelt en uitvoert.

Binnen Amerpoort wordt er gewerkt volgens Spoor A; de visie en werkwijze op het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Het doel van Spoor A is om de cliënt het gewone leven te laten ervaren. Iedere cliënt heeft recht op een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, een uitdagend en evenwichtig dagprogramma en een groei naar minder afhankelijkheid en meer kwaliteit van leven.

Je komt te werken op locatie Cariljonplein 1. Dit is een woning voor zes volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking waarvan er één individuele begeleiding krijgt op haar appartement. Daarnaast heeft één bewoner een maagsonde. Een aantal bewoners zijn rolstoel afhankelijk. De bewoners delen de woonkamer, waarin zij gezamenlijk activiteiten ondernemen. Daarnaast heeft elke bewoner een individueel dagprogramma gericht op de persoonlijke hulpvraag. Er wordt veel aandacht besteed aan de invulling van vrije tijd, denk aan wandelen, fietsen, zwemmen en lekker eten. Ook gaan de bewoners graag uit eten, dagjes weg of op vakantie. De bewoners vragen om begeleiders die zelfs de kleine signalen opvangen. Doordat zij zich verbaal niet kunnen uitdrukken, wordt er gewerkt met specifieke communicatiemiddelen, zoals picto's, verwijzers en gebaren. Op deze woning kan het voorkomen dat je verpleegtechnische handelingen moet verrichten.

Je komt terecht in een enthousiast team dat werkt volgens de POWER Piramide met daarin een heldere taak- en rolverdeling. Teamgevoel en samen ontwikkelen zijn belangrijke thema's.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 2), bijvoorbeeld Helpende Zorg en Welzijn, MMZ of SPW.
 • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
 • Je kunt spanning bij de bewoners tijdig signaleren en daarop inspelen.
 • Je bent fysiek fit en mentaal veerkrachtig.
 • Je hebt passie voor het werken met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en autisme.
 • Je draait ochtend- en avonddiensten, op zowel werkdagen als in de weekenden en op feestdagen (je draait géén nachtdiensten).

Wij bieden

 • Een jaarcontract van 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden waaronder een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag die betrekking heeft op het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus, sondevoeding cursus en eerste hulp bij epilepsie.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kom je in dienst als:
  • Begeleider met een salaris van min. 1.898,- en max. 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Assistent begeleider met een salaris van min. 1.707,- en max. 2.546,- (FWG 30) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ferdy Verboom (Clustermanager) op tel. 06 - 82 14 28 22.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 29 april 2019. De eerste gesprekken kunnen gedurende en aansluitend aan de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider