Begeleider MVG Cariljonplein 1a (24-28 uur, Baarn)

Ben jij klaar voor een uitdaging? Werk jij gestructureerd en zorg jij voor veiligheid en duidelijkheid voor cliënten met een zeer intensieve zorg- en begeleidingsvraag? Lees snel verder en reageer nu!

Wat ga jij doen

Staan samenwerking, expertise en enthousiasme voor het vak bij jou centraal!

Jij zorgt als Begeleider MVG voor veiligheid en duidelijkheid voor volwassenen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten vertonen gedrag wat moeilijk te verstaan is voor de buitenwereld (MVG) en hebben intensieve, gespecialiseerde begeleiding nodig. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie elke dag een stap verder komen, ondanks dat dit soms voor lastige situaties kan zorgen. Gedragsproblematiek en (fysieke en verbale) agressie is in meer en mindere mate toch regelmatig aan de orde. Het moeilijk verstaanbare gedrag kan je zien als een manier van communiceren en kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, een hechtingsstoornis of andere psychiatrische/psychische problematieken.

De bewoners van deze groepen vragen van jou als Begeleider dat je zelfs de kleinste signalen kan opvangen. Doordat sommige cliënten zich verbaal niet kunnen uitdrukken, werk je met specifieke communicatiemiddelen, zoals picto's, verwijzers en gebaren.

Jij vindt het een uitdaging om samen met een recent gestart team de locaties verder vorm te geven!

 • Je helpt de cliënten zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn samen met de cliënt en zijn omgeving vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je werkt gestructureerd, methodisch en cyclisch.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.
'Te zien wat anderen niet zien. Om te horen wat je niet kan zeggen. Voelen wat voor jou onbegrijpelijk is. Te ontdekken wat je zelf niet weet. Het is mijn plicht voor jou op te komen en te spreken. Voor jou en alle anderen die daar zelf niet toe in staat zijn. Mijn werk. Dankbaar, heftig, aangrijpend, ontroerend en intens'
Begeleider | Op een MVG-locatie

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Binnen Amerpoort wordt er gewerkt volgens Spoor A; de visie en werkwijze op het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Het doel van Spoor A is om de cliënt het gewone leven te laten ervaren. Iedere cliënt heeft recht op een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, een uitdagend en evenwichtig dagprogramma en een groei naar minder afhankelijkheid en meer kwaliteit van leven.

Je komt te werken op Cariljonplein 1A. Dit is een ruime woning voor zes volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking en een speciale zorg- en/of begeleidingsvraag. De bewoners delen de woonkamer, waarin zij gezamenlijk activiteiten ondernemen. Daarnaast heeft elke bewoner een individueel dagprogramma gericht op de persoonlijke hulpvraag. Er wordt veel aandacht besteed aan de invulling van vrije tijd, denk aan wandelen, fietsen, zwemmen en lekker eten. Ook gaan de bewoners graag uit eten, dagjes weg of op vakantie. De kracht van Cariljonplein 1A is de speciale begeleiding en zorg in een gefundeerd pedagogisch klimaat aan mensen met een specifieke en bijzondere hulpvraag. Deze cliënten hebben - naast een verstandelijke beperking - autisme en vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag.

Je komt terecht in een nieuw en gedreven team dat werkt volgens de POWER Piramide met daarin een heldere taak- en rolverdeling. Teamgevoel en samen ontwikkelen zijn belangrijke thema's.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring of stage-ervaringin het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
 • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Je kunt spanning bij de bewoners tijdig signaleren en daarop inspelen.
 • Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in -soms- onveilig aandoende situaties.
 • Je bent fysiek fit en mentaal veerkrachtig.
 • Je hebt passie voor het werken met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en autisme.
 • Je draait ochtend- en avonddiensten, op zowel werkdagen als in de weekenden en op feestdagen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Iedere medewerker krijgt een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag aangeboden die betrekking heeft op omgang met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus en eerste hulp bij epilepsie.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals de leergang moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).
 • Een jaarcontract van 24-28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.850,- en max. 2.736,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Nicole van der Velde (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 57 49 61 63.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag 3 januari 2018. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden gedurende en aansluitend aan de looptijd van deze vacature.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren

Je hebt nog 17 dagen om te solliciteren