Begeleider MVG Cariljonplein 1A (24-32 uur, Baarn)

Ben jij die enthousiaste en ondernemende begeleider die zorgzaam kan begeleiden en stevig in je schoenen staat? Spreekt het jou aan in een huiselijke sfeer gericht te werken aan de ontwikkeling van mensen met een ernstige verstandelijke beperking?

Wat ga jij doen

Jij zorgt als Begeleider MVG (moeilijk verstaanbaar gedrag) voor veiligheid en duidelijkheid en een fijne sfeer voor de 6 volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen en hebben een intensieve zorgvraag. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie samen elke dag een stap verder komen, ondanks dat er soms sprake is van lastige situaties met moeilijk verstaanbaar gedrag, waaronder (fysieke) agressie. Je ziet hun gedrag als een vorm van communicatie dat indirect veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld overvraging, onduidelijkheid, autisme, hechtingsproblematiek, etc.

Je bent je bewust van jezelf en het effect van jouw gedrag op de mensen waar je mee werkt. Je brengt structuur en geeft grenzen aan. Je bent mentaal sterk en bij onverwachte situaties gebruik jij je creativiteit voor het vinden van oplossingen. Je bent duidelijk en creëert veiligheid, je weet wat nodig is door goed te kijken, luisteren en observeren.

 • Je zorgt ervoor dat cliënten zich veilig en prettig voegen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Samen met collega's zorg je voor een aangename en huiselijke sfeer op de groep en streef je een zo prettig en 'normaal' mogelijk leven voor de cliënten na.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je werkt gestructureerd, methodisch en cyclisch.
 • Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.
'Onze cliënten veroveren je hart!'
Sanne Louman | Begeleider op een MVG locatie

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Cariljonplein 1A. Dit is een vrij nieuwe woning die ruimte biedt aan 6 volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De leeftijd varieert van 30 jaar tot en met 70 jaar. Op Cariljonplein 1A staat een huiselijke sfeer centraal, daarom is er veel aandacht voor groepsmomenten en een gezellige omgeving. Vanuit deze huiselijkheid krijgt iedere cliënt een dagprogramma aangeboden dat bij hem/haar past. Voor een aantal cliënten ligt de nadruk hierbij op bewegen en voor anderen op beleven. Iedere cliënt heeft een dagprogramma dat is vormgegeven aan de hand van methode 'de Curve'. Dit houdt in dat het programma er op gericht is de balans tussen inspanning en ontspanning te bewaren, zodat iedere cliënt zo ontspannen mogelijk de dag door kan komen.

Het team waarin je terecht komt, is volop in ontwikkeling. Samen ontwikkelen en daarbij optimaal gebruik maken van elkaars kwaliteiten is een belangrijk thema voor de komende periode. We verwachten van jou dat je een actieve rol gaat spelen binnen de ontwikkeling naar taakvolwassen werken.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Binnen Amerpoort wordt er binnen de MVG doelgroep gewerkt volgens Spoor A en is het belangrijk dat er wordt gestreefd naar het (herstel van het) gewone leven voor de cliënten. Binnen Spoor A zijn drie pijlers van groot belang:

 • Relatie: als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt aan.
 • Programma: je helpt de cliënt bij het vormgeven en ondernemen van een goed passend, uitdagend en evenwichtig dagprogramma met een goede balans tussen inspanning en ontspanning.
 • Perspectief/groei: Als begeleider stel je jezelf steeds de vraag 'wat is het perspectief van deze cliënt?' of 'waar willen we met hem of haar naartoe?'. Je streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de cliënt.

Wij vragen

 • Je vindt het belangrijk om de cliënten een prettig thuis te bieden, waar zij zich veilig en gewaardeerd voelen, en werkt mee aan het herstel van het gewone leven.
 • Je bent een echte teamplayer.
 • Je hebt affiniteit met het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt een goed signalerend vermogen en kunt hierdoor cliëntvragen tijdig inschatten.
 • Je bent in staat de hulpvraag van de cliënt achter het gedrag te zien.
 • Je hebt een relevante afgeronde zorg gerelateerde mbo-opleiding (op minimaal niveau 3).
 • Je bent in staat de veiligheid te bewaken bij conflictsituaties en zo nodig fysieke weerbaarheidstechnieken uit te voeren (hiervoor word je door Amerpoort opgeleid).
 • Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in -soms- risicovolle situaties.
 • Je vindt het geen probleem te werken in een onregelmatig dienstenpatroon. Je draait géén nacht- of slaapdiensten (hiervoor is een aparte nachtdienst ingericht).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Je volgt als nieuwe medewerker de Spoor A-leergang binnen Amerpoort. Evenals scholing met betrekking tot medicatie en epilepsie.
 • Een jaarcontract van 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.898,- en max. 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Astrid Frantsen (Coördinerend Begeleider) op tel. 035 - 647 55 28.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 18 februari 2018. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren

Je hebt nog 1 dag om te solliciteren