Begeleider MVG Isengardlaan 1 (24-32 uur, Baarn)

Word jij graag uitgedaagd? En zie jij de diversiteit en complexiteit van de jong volwassen cliënt als een uitdaging? Maak deel uit van een team dat net is verhuisd en daardoor een nieuwe start maakt! Reageer nu!

Wat ga jij doen

Ga jij een uitdaging niet uit de weg en zie je de diversiteit en complexiteit van de jongeren en volwassen cliënten juist als boeiend en uitdagend? Het werken aan ontwikkeldoelen van de jonge, leerbare cliënten geeft jou voldoening. Ga de uitdaging aan!

Jij zorgt als Begeleider door gestructureerd te werken voor veiligheid en duidelijkheid, waardoor de jongere en volwassen cliënten in de leeftijd van 22 tot 35 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek (zoals verstoorde hechting, autisme en Smith Magenis syndroom) zich optimaal kunnen ontwikkelen. De cliënten vertonen ook moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Jij staat daarbij stevig in je schoenen. Veel cliënten hebben een stoornis in het autistisch spectrum. Jij zorgt daarom voor hen voor stabiliteit, waardoor ze een klein beetje groeien. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie samen elke dag weer een stap verder komen, ondanks dat dit soms zorgt voor lastige situaties, waarin (fysieke) agressie regelmatig aan de orde is.

De diversiteit van de cliënten maakt dat je als Begeleider individueel afstemt op de hulpvraag van de cliënt. Daarbij staan het ondernemen van activiteiten en het opbouwen van een relatie centraal. De cliënten krijgen veel persoonlijke aandacht en begeleiding op sociaal en emotioneel vlak, van jou als vertrouwd persoon. Door de nabijheid en betrokkenheid van vertrouwde begeleiders en familie ontwikkelen de jongeren en volwassenen hun zelfvertrouwen en sociale en emotionele vaardigheden. Vanuit deze veilige basis ontstaat er ruimte om van alles te ondernemen.

Je maakt deel uit van een taakvolwassen team, dit biedt jou veel mogelijkheden en afwisseling in je werk.

Je ondersteunt en begeleidt als Begeleider de jongere en volwassen cliënten:

 • Je observeert hun gedrag en bespreekt veranderingen met je collega's en je denkt mee over oplossingen en alternatieven.
 • Je voert langdurige behandel- en ontwikkelingsplannen uit, bijvoorbeeld gericht op gedragsregulatie en ontwikkeling.
 • Samen met je collega's voer je alle taken uit die voortkomen uit de persoonlijk plannen van de cliënten en gezamenlijk ben je verantwoordelijk voor het organiseren en behouden van een optimale werk- en leefomgeving.
 • Je hebt goed contact met ouders en familie van de cliënten. Daarbij communiceer je vriendelijk en duidelijk.
Als Begeleider ben jij in staat het gedrag van de cliënten als hulpvraag te zien. Er komt (verbale en fysieke) agressie voor. Training en scholing in zowel weerbaarheidstechnieken als methoden om gedrag te lezen en te sturen zijn een verplicht onderdeel van het begeleiderschap.

De cliënten zijn in augustus verhuisd en maken een nieuwe start. Ga jij hier ook deel van uitmaken?

Je zou denken dat het werken met mensen met autisme doorgaans extreem gestructureerd is. Niets is minder waar. Ondanks de vraag naar duidelijkheid, is iedere dag anders en laten zij nog steeds je hersenen kraken door hun spontaniteit en eigenheid.
Stephanie Rog | Coördinerend begeleider op een woning in Baarn

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Je komt te werken op locatie Isengardlaan 1. Isengardlaan 1 is een gespecialiseerde woongroep voor jongeren die moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen. De woning biedt plaats aan 6 jonge mannen.

Het team isvolop in beweging om te werken op een zelfsturende (taakvolwassen) wijze. Jij bent iemand die hieraan bij wilt dragen. Je staat open voor nieuwe taken en bent proactief, leergierig en enthousiast.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op minimaal mbo-niveau 4.
 • Je hebt ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt werkervaring met cliënten die moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen.
 • Je hebt in je werk al te maken gehad met gedragsproblemen en je hebt hier een eigen visie op.
 • Je staat stevig in je schoenen, bent stabiel en weet waar je eigen grenzen liggen.

Wij bieden

 • Een jaarcontract van 24-32 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.850,- en max. 2.736,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Je krijgt een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag aangeboden die betrekking heeft op omgang met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus en eerste hulp bij epilepsie. Mogelijk kun je de leergang moeilijk verstaanbaar gedrag volgen.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Werken in een zelfsturend (taakvolwassen) team.

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Jonne Korthuis (Coördinerend begeleider) op tel. 06 - 82 17 41 57 of per mail j.korthuis@amerpoort.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 29 januari 2018. De eerste gesprekken zullen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 11 dagen om te solliciteren