Begeleider MVG Isengardplein 18-20 (16-28 uur, Baarn)

Breng jij positiviteit en humor met je mee? Vind jij het een uitdaging te werken met jongeren met gedragsproblematiek? Ga jij daarnaast graag naar buiten? Jij staat je mannetje en dat straal je uit. Reageer dus snel!

Wat ga jij doen

Jij als Begeleider MVG zorgt allereerst voor basisveiligheid voor de jongeren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De jongeren vertonen ook moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) en hebben daarbij intensieve begeleiding nodig. Jij geeft hen het vertrouwen dat jullie samen elke dag een stap verder komen, ondanks dat dit soms zorgt voor lastige situaties, waarin gedragsproblematiek en (fysieke en verbale) agressie regelmatig aan de orde is. Je probeert zoveel mogelijk zelfstandigheid uit de jongeren te halen.

Je komt terecht op een een actieve groep, waarbij je veel naar buiten gaat. Jij bent een collega die van aanpakken houdt, sensitief is en doortastend kan werken. Jij brengt positiviteit en humor met je mee!

Als Begeleider maak je gebruik van verschillende begeleidingsstijlen en kun je ook makkelijk wisselen van begeleidingsstijl. Het is belangrijk dat je tegen een stootje kan, dat je beschikt over relativeringsvermogen en doorzettingsvermogen hebt om je band met de cliënt te optimaliseren. Je bent bereid naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Je gaat met collega's, cliënten en verwanten in gesprek over hoe de kwaliteit van leven van de cliënt kan worden verbeterd.

 • Je zorgt ervoor dat cliënten zich optimaal kunnen ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen zijn samen met de cliënt en zijn omgeving vastgelegd in een persoonlijk plan.
 • Je observeert en bespreekt het gedrag van cliënten met collega's en denkt mee over oplossingen en alternatieven.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.
 • Training en scholing in zowel weerbaarheidstechnieken als methoden om gedrag te lezen en sturen zijn een verplicht onderdeel van het begeleiderschap.
Wat ik bijzonder vind aan mijn werk bij Amerpoort? De kleine overwinningen die behaald worden. En met klein bedoel ik echt heel erg klein. Iemand die zelf zijn bord op kan ruimen, jeej! Zelfstandig zijn riem dicht kan maken, joehoe!
Ilona Oskam | Begeleider MVG, daarnaast geeft zij met haar blog op www.amerpoort.nl 'een stem aan' cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Je komt te werken op locatie Isengardplein 18-20. Dit is een woning die bestaat uit 2 geschakelde woongroepen. Er wonen 11 jongeren tussen de 12 en 26 jaar met een ernstig verstandelijke beperking. De meerderheid heeft een stoornis in het autistisch spectrum en daarnaast is er veelal sprake van hechtingsproblematiek en/of een disharmonisch ontwikkelingsprofiel. Dit zorgt voor moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

Een aantal van de jongeren krijgt één op één begeleiding. Het bieden van basisveiligheid is één van de belangrijkste taken van jou als begeleider. Vanuit deze veiligheid zijn de jongeren in staat zichzelf met ondersteuning vanuit begeleiders, in kleine stapjes te ontwikkelen. Je probeert zoveel mogelijk zelfstandigheid uit de jongeren te halen en je werkt aan 'het herstel van het gewone leven'. De methodes van Timmers-Huijgens, Heijkoop en de contact cirkels van Tom Gravesteijn spelen een belangrijke basis voor de groep.

Amerpoort staat voor samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnen een taakvolwassen team waarborgen en verhogen we de kwaliteit van de begeleiding aan cliënten. Als het goed is, heeft iedereen binnen het taakvolwassen team hetzelfde, gemeenschappelijke doel helder voor ogen en voelt iedereen zich daar ook individueel verantwoordelijk voor. Heldere afspraken liggen aan de basis van de onderlinge samenwerking in het team. Hierin vervul jij een belangrijke rol.

Wij vragen

 • Je hebt een op de zorg gericht diploma (minimaal mbo niveau 3).
 • Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring met deze doelgroep.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in -soms- onveilig aandoende situaties.
 • Je bent beschikbaar voor dag- en late diensten, inclusief weekenden en feestdagen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals de leergang MVG.
 • Iedere medewerker krijgt een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag aangeboden die betrekking heeft op omgang met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus en eerste hulp bij epilepsie.
 • Een jaarcontract van 16-28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.850,- en max. 2.736,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Sandra Bögels (Coördinerend begeleider) of Mariska Ruizendaal (Coördinerend begeleider) op tel. 035 - 647 5503.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 8 januari 2018. De eerste gesprekken zullen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 22 dagen om te solliciteren