Begeleider Nachtdienst (16-28 uur, Baarn)

"Slapen doe je 's nachts"... maar jij niet! Werk jij graag 's nachts en heb jij kennis van uiteenlopende doelgroepen? Lees dan snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Je ondersteunt en begeleidt als Nachtdienstmedewerker cliënten met een verstandelijke beperking tijdens de late avond- en nachttijden. Je vindt het belangrijk dat cliënten zoveel mogelijk zelf doen en handelt vanuit de visie dat de nacht bedoeld is om te slapen.

Je loopt rondes over locatie Nieuwenoord in Baarn of op locatie Vosseveld of het Kwatrijn in Soest. Met behulp van domotica houd je de zorg- en begeleidingsbehoefte van de cliënten op deze locaties in de gaten. Daarnaast verricht je volgens afspraak of op afroep ondersteunende, begeleidende, verzorgende en verpleegkundige werkzaamheden, gericht op het psychische, somatische en sociale welbevinden van cliënten volgens afspraken uit het persoonlijk plan. Bij calamiteiten handel je volgens de daarvoor geldende protocollen. Je start als nieuwe collega altijd op locatie Nieuwenoord. Als jouw voorkeur daarnaar uitgaat, kan je later ook nachtdiensten draaien op locatie Vosseveld en het Kwatrijn in Soest.
 • Je observeert cliënten via domotica en je signaleert bijzonderheden. Je biedt eveneens ondersteuning, begeleiding, verzorging en/of verpleging aan de cliënten indien nodig. Bijzonderheden rapporteer je en draag je over aan het einde van de nachtdienst.
 • Je onderhoudt samen met je collega's de contacten met onder andere woongroepen, verwanten en andere disciplines.
 • Je neemt deel aan overleggen, werkgroepen, netwerkbijeenkomsten en projecten.
Bekijk het volgende filmpje om een indruk te krijgen van een hoe jouw nacht eruit zal zijn: Klik hier.

Joyce brengt de nachtdienst in beeld. Een kijkje achter de schermen.

Waar kom je te werken

Je komt te werken in het team van de Nachtzorg. De nachtzorg bestaat uit ongeveer 30 medewerkers. Je werkt samen met 7 andere collega's gedurende de nacht op locatie Nieuwenoord zonder toezicht of aanwezigheid van een leidinggevende. Je bedient alle onderstaande doelgroepen met elk hun specifieke begeleidingsbehoefte. Jij weet als geen ander hoe je kunt aansluiten op de vragen die 's nachts bij deze verschillende doelgroepen kunnen ontstaan.

 • LVB: Licht Verstandelijk Beperkt. Er is begeleiding nodig op het gebied van sociale redzaamheid
 • LVB+: Licht Verstandelijk Beperkt met multi problem/probleem gedrag. Naast een licht verstandelijke beperking is er sprake van uiteenlopende problematiek (denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen). Er is begeleiding en behandeling nodig op het gebied van sociale redzaamheid en gedrag.
 • MVG: Moeilijk Verstaanbaar Gedrag: Naast een verstandelijke beperking is er sprake van ernstig probleemgedrag en soms een lichamelijke beperking. Er is zeer intensieve begeleiding en vaak verzorging nodig.
 • EMVB: Ernstig Meervoudig Verstandelijk Beperk. Naast een verstandelijke beperking is er sprake van een lichamelijke en soms zintuiglijke beperking. Er is begeleiding, volledige verzorging en soms verpleging nodig.
 • Geriatrie: Ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking. Er is vaak sprake van geriatrische problematiek, zoals dementie. Er is zeer intensieve begeleiding en vaak verzorging nodig.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 3 (SPW, MMZ of Verzorgende).
 • Je hebt ervaring in het werken met een nachtzorgcentrale (zorg op afstand met behulp van domotica).
 • Je hebt ervaring in de zorg.
 • Je hebt ervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt affiniteit met het werken tijdens de nacht.
 • Je beschikt over sociale vaardigheden zoals tact, humor, hulpvaardigheid, invoelend vermogen en intermenselijke zorg.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een jaarcontract van 16-28 uur per week (met de mogelijkheid om extra te werken als invalkracht), met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
  • Daarnaast zijn we op zoek naar Begeleiders die bereid zijn specifiek weekenddiensten te draaien.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Aangezien je voornamelijk in de nacht werkt, kun je rekening houden met gemiddeld 35% ORT.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met John Luiten (Clustermanager) op tel. 06 - 52 53 81 67.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 augustus 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider