Begeleider Nachtdienst Logeerhuizen (0-16 uur, Baarn)

"Slapen doe je 's nachts"... maar jij niet! Werk jij graag 's nachts en heb jij kennis van uiteenlopende doelgroepen? Lees dan snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Je verzorgt als Nachtdienstmedewerker gedurende 2 weekenden (vrijdag- en zaterdagnacht) per maand de wakende wacht voor de logeerlocaties op Nieuwenoord in Baarn. De logés komen één à twee keer per maand logeren. Ze worden op vrijdagmiddag gebracht door hun ouders en op zondag weer opgehaald. De logés zijn van verschillende leeftijden (6-25 jaar) en hebben een uiteenlopende zorgvraag. Je vindt het belangrijk dat de kinderen en jongeren zoveel mogelijk zelf doen en handelt vanuit de visie dat de nacht bedoeld is om te slapen.

Onder aansturing van je collega's van de nachtzorgcentrale houd je de zorg- en begeleidingsbehoefte van de cliënten op de logeerlocaties in de gaten. Daarnaast verricht je volgens afspraak of op afroep ondersteunende, begeleidende, verzorgende en verpleegkundige werkzaamheden, gericht op het psychische, somatische en sociale welbevinden van cliënten volgens afspraken. Bij calamiteiten handel je volgens de daarvoor geldende protocollen. Je valt onder het team van nachtzorg.
 • Je observeert cliënten en je signaleert bijzonderheden. Je biedt eveneens ondersteuning, begeleiding, verzorging en/of verpleging aan de cliënten indien nodig. Bijzonderheden rapporteer je en draag je over aan het einde van de nachtdienst.
 • Je onderhoudt de contacten met de logeerhuizen, verwanten en andere disciplines.
 • Je neemt deel aan overleggen en werkgroepen.
Bekijk het volgende filmpje om een indruk te krijgen van een hoe jouw nacht eruit zal zijn: Klik hier.

Waar kom je te werken

Het team Nachtzorg bestaat uit ongeveer 35 medewerkers. Gedurende de nacht zijn 8 nachtzorgmedewerkers aanwezig op locatie Nieuwenoord. Jij bent alleen aanwezig op de logeerhuizen en je kunt daarbij terugvallen op je andere collega's. Jij weet als geen ander hoe je kunt aansluiten op de vragen die 's nachts bij de kinderen en jongeren kunnen ontstaan.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 3 (SPW, MMZ of Verzorgende).
 • Je hebt ervaring in de zorg.
 • Je hebt ervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt affiniteit met het werken tijdens de nacht.
 • Je beschikt over sociale vaardigheden, zoals tact, humor, hulpvaardigheid, invoelend vermogen en intermenselijke zorg.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een jaarcontract van 0-16 uur per week (je werkt 2 weekenden per maand: op vrijdag- en zaterdagnacht) met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.800,- en max. 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Aangezien je voornamelijk in de nacht werkt, kun je rekening houden met gemiddeld 35% ORT.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met John Luiten (Clustermanager) op tel. 035 - 647 54 13.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 22 april 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider