Begeleider Nachtegaal (28-32 uur, Bosch en Duin)

Kan jij duidelijk communiceren en weet jij structuur te bieden aan jongeren en jongvolwassenen met complexe problematiek? Lees snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Je biedt vanuit een antroposofische visie 24-uurs zorg en begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen. Deze begeleiding is gericht op het stimuleren van hun mogelijkheden en uitvoering op basis van het zorgplan. Als persoonlijk begeleider zorg je voor de veiligheid en het welbevinden van de jongeren en jongvolwassen. Je draagt bij aan een goede leefsfeer. Je werkt systeemgericht en bent actief in de communicatie met ouders. Je bent duidelijk in je communicatie en kunt structuur bieden.

Bij Huize Nachtegaal wordt gewerkt vanuit een combinatie van methodieken, zoals Basic Trust en Competentie gericht- en Oplossingsgericht werken.

Naast je werkzaamheden als persoonlijk begeleider lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en het goed functioneren van het team. Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van gedelegeerde taken, zoals het opstellen van rapportages, beheer van de huiskas en het regelen van onderhoud.

'Mijn passie voor teamsport neem ik mee in mijn werk omdat we hier samenwerken aan een goed leven voor de cliënt.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij locatie Huize Nachtegaal in Bosch en Duin. Bij Huize Nachtegaal wonen jongeren en jongvolwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking. Zij zijn op verschillende wijze kwetsbaar en functioneren sociaal emotioneel op een jong niveau. Zij uiten dit veelal internaliserend, maar daarnaast soms fors naar buiten gericht. Hechtingsproblematiek en emotieregulatie speelt hierin een grote rol. Wanneer je bij Huize Nachtegaal werkt is het belangrijk dat jij jezelf staande kan houden tussen jongeren en jongvolwassenen waarbij sprake is van complexe problematiek. Voorbeelden van complexe problematiek zijn, hechtingsproblematiek, autisme, emotieregulatie, puberteit, LVB-vraagstukken en eventuele psychiatrische problematiek.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zon 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 4 op het gebied zorg of begeleiding.
 • Je hebt relevante werkervaring met jongeren met een verstandelijke beperking en complexe problematieken.
 • Je bent bereid om kennis te nemen van de antroposofie en wil die identiteit voor Nachtegaal mee vormgeven.
 • Je hebt kennis van problematiek binnen het autisme spectrum en gehechtheid.
 • Je bent deskundig in het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je beschikt over sociale vaardigheden, tact, empathisch vermogen en overtuigingskracht.
 • Je bent in staat een balans te vinden tussen afstand en nabijheid.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, weet waar je grenzen liggen en bent opgewassen tegen (verbale en fysieke) agressie.
 • Je hebt een open en vriendelijke houding, bent flexibel en je kan de-escalerend werken in zowel individueel als in groepsverband.
 • Je beschikt over een groot reflectievermogen, bent kritisch naar jezelf en je collega's en weet dit te vertalen in het geven en ontvangen van feedback.
 • Amerpoort is in beweging naar werken met taakvolwassen teams. Jij bent iemand die hier volop in bij wil dragen.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je kan ook worden ingezet op vergelijkbare woon- en dagbestedingslocaties.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Mieke Ruts (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 53 47 32 91.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 2 september 2019. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider