Begeleider Namasté (28 uur, Baarn)

Heb jij aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en sociale contacten van cliënten met een matige tot licht verstandelijke beperking? Bied jij hen duidelijkheid en structuur? Lees snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider waar nodig goede zorg en ondersteuning aan 9 volwassenen met een matige tot licht verstandelijke beperking. Je zorgt voor duidelijkheid en structuur. Er is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en sociale contacten van de cliënten.

Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.

 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je stemt zaken af met de cliënt zelf, en met onder andere de orthopedagoog en familie.
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op woonlocatie Namasté in een bosrijke omgeving van Baarn. Namasté bevindt zich op het instellingsterrein van Sherpa in Baarn. Namasté is een combinatie van appartementen voor mensen met een beperking en appartementen voor verwanten en medewerkers. Er zijn 9 appartementen met een steunpunt, waar in de ochtend en avond begeleiding aanwezig is. Iedere cliënt heeft een eigen appartement. Cliënten en verwanten denken mee bij de inrichting. De open sfeer in het pand nodigt uit tot een bezoek of contact met anderen.

De cliënten hebben fulltime of parttime dagbesteding en/of werk. De avondmaaltijden worden elke dag met cliënten samen bereid in het steunpunt, maar ze kunnen ook zelf koken in hun flat. 's Nachts is er geen begeleiding in de woning, maar wordt er gebruik gemaakt van de nachtdienst op locatie Nieuwenoord. Bewoners van Namasté kunnen zich, zowel binnen- als buitenshuis, zelfstandig redden en hebben geen permanente nabijheid nodig.

Er is een bushalte op loopafstand en een goede bus verbinding naar Hilversum. Met de fiets is Hilversum of Baarn goed bereikbaar. Aan de overkant van de weg op loopafstand ligt locatie Nieuwenoord. Daar zijn veel faciliteiten en activiteiten waar bewoners van Namasté gebruik van kunnen maken, denk aan een restaurant, het Cultureel Centrum en de boerderij. Van de activiteiten en faciliteiten op het terrein van Sherpa kan ook gebruik gemaakt worden. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ of SPW.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Een tijdelijk contract van 28 uur per week in verband met zwangerschapsvervanging tot en met 31 december 2019.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Annemieke Krikke (Clustermanager) op tel. 06 - 83 02 80 42.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 27 mei 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider