Begeleider Nassauplantsoen (24 uur, Soest)

Toe aan een nieuwe ontwikkeling in je zorg-loopbaan? Misschien net je opleiding afgerond of op zoek naar die leuke baan als begeleider? Midden in het (winkel) centrum van Soest wonen jong en oud samen met zo veel mogelijk regie over het eigen leven.

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider waar nodig goede zorg en ondersteuning aan 13 cliënten in de leeftijd van 20 tot 75 met een licht- tot matige verstandelijke beperking. Zij wonen in hun eigen studio. Er wordt gestimuleerd om zo veel mogelijk gebruik te maken van de omgeving wat bijdraagt aan de autonomie en regie. Per individu wordt bekeken wat de zorgvraag en aandachtspunten zijn om te begeleiden bij een goed leven.

Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.

 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.

'Het Nassauplantsoen is een kleurrijke plek in het hart van de samenleving waar cliënten hun eigen leven mogen leven in vrijheid. Met aandacht en zorgvuldigheid bekijken en ondersteunen we ieder zijn mogelijkheden en eigenheid.'

Missie en visie van het Nassauplantsoen

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Nassauplantsoen aan de winkelstraat van Soestdijk. Er zijn twee huiskamers waar gezamenlijk kan worden gegeten, in de eigen studio eten behoort ook tot de mogelijkheden.

Je komt terecht in een team dat heel divers is samengesteld, maar waarbij iedereen de passie voor het vak gemeen heeft. Wij hebben hard gewerkt om van het Nassauplantsoen een fijne, open en goed lopende werk- en woonplek te maken. Maak jij hier binnenkort ook deel van uit?

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
 • Je hebt enkele jaren relevante werk- of stage ervaring.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je bent flexibel beschikbaar in verband met een onregelmatig dienstenpatroon met ochtend-, middag-, avond-, weekend- en nachtdiensten, inclusief feestdagen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 24 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Lianne Top (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 83 06 67 66.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 1 juli 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider