Begeleider Nieuwenoordlaan 1-3 (28 uur, Baarn)

Vind jij het leuk dat cliënten, dankzij persoonlijk afgestemde begeleiding, zo veel mogelijk uit het leven kunnen halen? Ben jij iemand die overzicht houdt, gestructureerd werkt en veiligheid bieden hoog in het vaandel heeft staan? Reageer dan snel!

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Je komt te werken op locatie Nieuwenoordlaan 1-3, dit is een geschakelde, gelijkvloerse woning.

Het team is jong (in leeftijd), creatief, bevlogen en dol op nieuwe ideeën. Er is binnen het team veel ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en een autisme spectrum stoornis. Er is een duidelijke structuur in de verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Binnen de samenwerking is veel te bespreken en lastige begeleidingsvraagstukken gaan de teamleden niet uit de weg.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Je zou denken dat het werken met mensen met autisme doorgaans extreem gestructureerd is. Niets is minder waar. Ondanks de vraag naar duidelijkheid, is iedere dag anders en laten zij nog steeds je hersenen kraken door hun spontaniteit en eigenheid.

Stephanie Rog, Coördinerend begeleider op een woning in Baarn

Wat mag je doen

Je biedt als Begeleider waar nodig goede zorg en ondersteuning aan 11 volwassen cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking, veel cliënten hebben een stoornis binnen het autisme spectrum. Een aantal bewoners kunnen ook moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien.

Op Nieuwenoordlaan 1 wonen 6 cliënten tussen de 33 en 67 jaar; 1 vrouw en 5 mannen. Je richt jouw begeleiding op het ondersteunen van de zelfredzaamheid, eigenheid en eigen keuze. De bewoners zijn gebaat bij een eenduidige en duidelijke begeleidingsstijl die door alle teamleden wordt gehanteerd.

Op Nieuwenoordlaan 3 wonen 5 bewoners tussen de 25 en 72 jaar; 4 vrouwen en 1 man. Eén van de bewoners zit in een rolstoel en heeft een visuele beperking. Hier is de begeleiding gericht op het bieden van veiligheid, structuur, voorspelbaarheid en eenduidigheid. Ook voor hen is het belangrijk dat alle teamleden dezelfde begeleidingsstijl hanteren. Op beide woningen wordt er gewerkt met visuele verwijzers (picto's) en dagprogramma's geschreven aan de hand van de curve. Voor een aantal bewoners is een signaleringsplan aanwezig.

 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je schrijft persoonlijke plannen.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.

Hoe waarderen wij jou

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een jaarcontract van 28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je kan ook worden ingezet op vergelijkbare woon- en dagbestedingslocaties.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Wat breng jij mee

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 3.
 • Je hebt werk- of stage ervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt affiniteit met het werken met mensen met een ernstige verstandelijke en meervoudige beperking en je weet aansluiting te vinden bij deze doelgroep.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je vindt het geen probleem te werken in een flexibel dienstenpatroon, diensten van 4 tot 10 uur. Je werkt weekenden en feestdagen (je draait géén nacht- en/of slaapdiensten). De vroege diensten starten om 07.00 uur, de langste late dienst eindigt om 22.30 uur.

Nog vragen of direct solliciteren?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Anne Janmaat (Coördinerend Begeleider) op tel. 035 - 647 54 33.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met donderdag 26 december 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider