Begeleider Nieuwenoordlaan 8-10 (28 uur, Baarn)

Heb jij affiniteit met het werken met volwassenen met een verstandelijke meervoudige beperking? Wil jij deze cliënten graag goede zorg en ondersteuning bieden? Lees snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider goede zorg en ondersteuning aan 11 volwassenen met een verstandelijke meervoudige beperking in de leeftijd van 35 tot 66 jaar. Hierbij houd je de ontwikkeling van de cliënt in relatie tot de afspraken in het persoonlijk plan nauwlettend in de gaten. Je verricht verpleegtechnische handelingen.

Samenwerken met andere disciplines, zoals gedragsdeskundige, medische dienst, de teams en collega's van dagbesteding, is van groot belang voor de cliënten en de medewerkers. Samen zorg je voor een goed leven voor de cliënten. Samenwerking met dagbesteding kan ook betekenen dat je met collega's vanuit deze discipline op de woning werkt of zelf af en toe op een dagbestedingslocatie werkt.

 • Samen met je collega's zorg je voor een goed leven voor de cliënten.
 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je levert mondelinge en schriftelijke input voor het persoonlijke plan van cliënten aan de Coördinerend begeleider.
 • Je beantwoordt vragen en verstrekt informatie aan het (sociale) netwerk van de cliënt.
 • Binnen het team heb je een signalerende en observerende functie, waarbij je bijzondere situaties registreert en bespreekt met de Coördinerend begeleider.
 • Voor praktische zaken over zorg en ondersteuning zoek je de samenwerking met de cliënt en mensen die voor hem/haar belangrijk zijn. Dit doe je vanzelfsprekend samen met collegas en organisaties binnen en buiten de zorg.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je doet mee aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.

Onze cliënten communiceren voornamelijk non-verbaal, maar wanneer je hen leert kennen is hun communicatie erg sterk en kleurrijk, het is een uitdaging, maar je krijgt er veel voor terug!

Lisette, Begeleider op een woonlocatie in Baarn

Waar kom je te werken

Locatie Nieuwenoordlaan 8-10 bestaat uit 2 aan elkaar gekoppelde huizen, waarin 5 en 6 cliënten woonachtig zijn. Op beide huizen werkt één team voor deze 11 cliënten met een meervoudig complexe beperking. Verpleegtechnische handelingen komen voor en ervaring is dan ook een pré.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (minimaal niveau 3) op het gebied van Verpleegkunde, Maatschappelijke zorg, Verzorgende of SPW.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt ervaring met het verrichten van verpleegtechnische handelingen.
 • Je hebt affiniteit met werken met mensen met een ernstige verstandelijke en meervoudige beperking en weet aansluiting te vinden bij deze doelgroep.
 • Er is sprake van een onregelmatig dienstenpatroon. Er zijn géén nacht- en/of slaapdiensten.

Wij bieden

 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden vanuit de organisatie.
 • Een jaarcontract van 28 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Werken in een zelfsturend (taakvolwassen) team.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Chris Israël (Clustermanager) op tel. 035 - 647 55 00.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 1 juli 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider