Begeleider Operaweg (24-32 uur, Amersfoort)

Zin om mee te werken aan een verhuizing? Klaar voor een uitdaging, veranderingen en een frisse start? Dan zoeken wij jou!

Wat ga jij doen

Begin 2020 opent Amerpoort de nieuwbouwlocatie Operaweg. De komende maanden staan in het teken van het voorbereiden van de verhuizing. Als Begeleider geef jij dit samen met collega's vorm en begeleid je cliënten in het verhuisproces. Naast het werken op een van de bestaande groepen, ga je meebouwen aan de nieuwe locatie Operaweg en de nieuw te vormen teams.

Je biedt als Begeleider goede zorg en ondersteuning aan cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking. Daarnaast is er bij sommige cliënten sprake van een bijkomende psychiatrische stoornis. Zowel op de huidige als op de nieuwe locatie draag jij bij aan een prettige sfeer, activeer en motiveer je cliënten waarbij je hen (waar nodig) ondersteunt bij de ADL.

 • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig kan werken.
 • Je zet de cliënt centraal en draagt bij aan een huiselijke sfeer, waarbij de cliënten zich veilig en prettig voelen.
 • Je ondersteunt de cliënten waar dat nodig is, zodat zij zo zelfstandig mogelijk leven.
 • Voor taakhouder- en begeleiderschappen draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden en ben je persoonlijk begeleider van paar cliënten.
 • Je denkt en doet proactief mee in het verhuisproces.
 • Je werkt samen in een team, maar ook met verwanten en vrijwilligers.
 • Je signaleert, rapporteert en maakt dingen bespreekbaar in het team.
 • Je zorgt samen met de cliënten voor een schone leefomgeving.

'Maak jij straks van dit nieuwe huis een thuis voor de toekomstige bewoners van de Operaweg?'

Collega's, Operaweg (nieuwbouwlocatie in Amersfoort)

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Operaweg. Deze locatie bestaat uit een samensmelting van de locaties Bombardonstraat, Etrog en Meerdonk. Begin 2020 vindt de verhuizing plaats en tot die tijd ben je werkzaam op één of meer van deze locaties.

De Operaweg is een woon-zorg locatie van Amerpoort in de nabijheid van het centrum van Amersfoort. De locatie ligt dichtbij de uitvalswegen. Op deze nieuwbouwlocatie biedt Amerpoort mogelijkheid aan cliënten, om te wonen op een wijze die past bij deze tijd. Er is voldoende privacy (eigen studio of appartement, met eigen badkamer), maar ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de gezamenlijke ruimte. In totaal zijn er op de Operaweg 33 wooneenheden voor cliënten die over een zekere mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid beschikken. Het complex bestaat uit 6 verdiepingen met daarin 24 studio's en 9 appartementen, verdeeld over 3 zorgblokken.

Per zorgblok wordt passend bij de vraag van de cliënten, zorg en ondersteuning geboden aan mensen functionerend op het niveau van een matig tot licht verstandelijke beperking. De leeftijd varieert van jongvolwassen tot ouder wordende cliënt. Bij een aantal cliënten is ook sprake van psychiatrische problematiek. De Operaweg is een locatie waar 24-uursbegeleiding wordt geboden. Ook 's nachts is er begeleiding aanwezig in de vorm van een slaapdienst.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelforganiserende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde mbo opleiding (minimaal niveau 3) gericht op de zorg, bijvoorbeeld MMZ of SPW.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, iemand die zich niet uit het veld laat slaan.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden; zowel schriftelijk als mondeling, maar ook computervaardig.
 • Je bent collegiaal, maar je vindt het ook geen probleem om alleen te werken.
 • Je gaat gestructureerd te werk.
 • Je bent flexibel en bereidt mee te draaien in het onregelmatige dienstpatroon.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen de trainingen die Amerpoort aanbiedt.
 • Een jaarcontract van 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je wordt aangenomen als Begeleider met een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Daphne Kloosterman (Coördinerend Begeleider van Etrog) op tel. 06 - 83 19 81 22 of Zosia Skubisz (Coördinerend Begeleider van Etrog) op tel. 06 - 53 58 35 98.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 28 oktober 2019.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider