Begeleider Oude Grachtje (28-32 uur, Soest)

'Haal het beste uit jezelf, voor het beste uit de ander!'

Wat ga jij doen

Als Begeleider bied je begeleiding en ondersteuning aan cliënten met een verstandelijke beperking (MVB, LVB, LVB+), vanuit het persoonlijk plan, naar een fijn leven. Je begeleidt 18 cliënten met een matige (5) tot lichte (13) verstandelijke beperking en bijkomende (gedrags-)problematiek die zelfstandig in hun eigen appartement wonen. Je begeleidt hen volgens de systeem- en oplossingsgerichte methode.

 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je gaat in dialoog met de cliënten waarbij je niet verblind raakt door het (problematische)gedrag van cliënten, maar opzoek gaat naar de betekenis van het gedrag en het zien van de mens achter het gedrag.
 • Je observeert, signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.
 • Je levert input zowel schriftelijk, als mondeling voor het persoonlijk plan van de cliënt.
Vind je humor belangrijk en zet jij graag een extra stapje voor de cliënten. Komt jou passie voor de cliënt naar voren in de manier waarop je de cliënten begeleidt en ben je bereid om op je eigen handelen te reflecteren? Dan willen wij graag met jou om de tafel zitten voor een goed gesprek!

Ik ben niet de enige die hard aan het werk is, onze cliënten doen op hun manier net zo hard hun best.

Lydia Roering, Werkt bij Amerpoort als begeleider op een woning in Baarn

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Oude Grachtje in Soest. Deze locatie bestaat uit twee woonblokken van 3 verdiepingen. De cliënten wonen begeleid zelfstandig in hun eigen appartement, midden in de wijk 'Boerenstreek'. Er zijn daarnaast 2 gezamenlijke ontmoetingsruimtes.

Als begeleider draai je onregelmatige diensten. Bestaande uit; dag-, avond-, slaapdiensten, ook weekenden en op feestdagen.

Het team waaruit je deel mag maken, is een nieuw team wat in opbouw is.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3).
 • Je hebt enkele jaren relevante werk-/stage ervaring.
 • Je hebt visie op begeleiding van cliënten en weet hiervoor draagvlak te creëren binnen het team.
 • Je kunt goed samenwerken met ouders en verwanten.
 • Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).

Wij bieden

 • Werken in een enthousiast en dynamisch team!
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals systeem- en oplossingsgericht werken.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Word je nieuwsgierig en enthousiast van bovenstaande dan zijn wij geïnteresseerd in jou!

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Silvia Kunnekes- van der Zwaag (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 22 00 54 51.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag 31 juli 2019. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 1 augustus 2019.

Een Belbin (groepsrollen) test kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider