Begeleider Paladijnenweg (24-32 uur, Amersfoort)

Ben jij een enthousiaste collega die sterk in je schoenen staat? En heb jij affiniteit met de diversiteit van lichte en matig verstandelijk beperkte mensen? Reageer dan nu!

Wat ga jij doen

Je biedt samen met een enthousiast team zorg en ondersteuning aan 18 volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking en bijkomende hechtingsproblematiek.

 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan beschreven staat. Je signaleert en observeert bijzondere situaties en bespreekt deze met de Coördinerend Begeleider.
 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je levert een bijdrage aan persoonlijke plannen en kunt deze zowel schriftelijk als mondeling toelichten.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.

De cliënten dagen mij elke dag weer uit. Om oplettend te zijn, out-of-the-box te denken, samen te werken, grenzen te verleggen, grenzen te stellen, alle cliches bij elkaar. Hoe lang ik hier nu ook werk, zij weten het soms toch weer voor elkaar te krijgen dat ik met mijn handen in het haar sta. En dat is oke, dat mag.

Ilona Oskam, Werkt bij Amerpoort als Begeleider

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Paladijnenweg. Een locatie midden in de wijk Schothorst. Cliënten beschikken over een eigen appartement. Zij kunnen, als hier behoefte aan is, gebruik maken van een inloop voor koffie en/of een maaltijd. Kenmerkend voor de Paladijnenweg is daar waar mogelijk zorg op maat te bieden. Op locatie Paladijnenweg wonen cliënten met een matige en licht verstandelijke beperking.

Je komt terecht in een team dat bestaat uit 10 medewerkers; 2 coördinerend begeleiders, 6 begeleiders, 1 assistent begeleider en 1 vaste leerling plek. Het team is al ver op weg naar taakvolwassen samenwerking. De uitdaging is dit met elkaar te vergroten. Wij zoeken ter aanvulling van het team een enthousiaste collega die sterk in zijn of haar schoenen staat en affiniteit heeft met de diversiteit van onze doelgroep.

Wij vragen

 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau en een afgeronde zorg-gerelateerde MBO-opleiding (op minimaal niveau 3).
 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking gecombineerd met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je bent in staat om te kunnen schakelen tussen de diverse niveaus's en problematieken van onze cliënten.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je staat stevig in je schoenen.
 • Je diensten bestaan uit dag- avond- en slaapdiensten, ook in weekenden en tijdens feestdagen.
 • Je bent in staat om de vraag van een cliënt om te zetten naar acties in samenwerking met collega's.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Fleur de Graaf (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 83 29 69 08 of per mail f.degraaf@amerpoort.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met vrijdag 26 juli 2019. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 2 augustus 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider