Begeleider Talander/ Balthasar (16-28 uur, Bosch en Duin)

Rust en ritme zijn belangrijk voor de jongeren en jongvolwassenen met ernstig verstandelijke en vaak meervoudige beperkingen. Rust vinden ze fijn, van ritme bloeien ze op. Of het nu het ritme is van de seizoenen of van muziek.

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider goede zorg en ondersteuning aan 12 jongeren en jongvolwassenen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Zij hebben naast een ernstige verstandelijke beperking, ook lichamelijke beperkingen en hebben verzorging en begeleiding nodig.

Ritme is daarbij belangrijk bij ons, op vele manieren. We leven volgens het ritme van de seizoenen. We vieren de jaarfeesten, liefst samen met verwanten. Verder hebben we een duidelijk dagritme. Overdag gaan de cliënten naar de dagbesteding, thuis maken we het gezellig met elkaar. Onze cliënten zijn actieve mensen. Al zitten sommigen in een rolstoel, we gaan lekker naar buiten of we dansen met elkaar. Heb jij gevoel voor ritme?

 • Je werkt samen met onder andere verwanten/het sociale netwerk van de cliënt, gedragsdeskundige, medische dienst, vrijwilligers, collegas van dagbesteding en clustermanager. Samen zorg je voor een goed leven voor de cliënten.
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen.
 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je levert zowel schriftelijke als mondelinge input voor het persoonlijk plan.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je staat proactief in je werk.

'Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Talander / Balthasar. Dit zijn locaties van Christophorus op het groene terrein van Bosch en Duin. In de twee geschakelde huizen wonen twaalf cliënten met een ernstige verstandelijke beperking. Vaak is er ook sprake van een lichamelijke beperking, autisme en gedragsproblemen. Gezonde mensen in een stuk lichaam, zo zien wij dat, vanuit onze antroposofische grondslag. Het huis staat aan de rand van een bos, waar we vaak wandelen. De woning en de omgeving stralen veel rust uit.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams. Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde.
 • Je hebt relevante werk- of stage-ervaring.
 • Je bent je ervan bewust dat het werken met deze doelgroep lichamelijk zwaar kan zijn.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je hebt kennis van het LACCS werken of bent bereid je daarin te verdiepen.
 • Je bent bereid wisselende diensten te werken. Hierbij horen ook slaapdiensten en diensten in het weekend.
 • Je hebt een flexibele houding en beschikt over geduld en een gezonde dosis humor.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf sturend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 16-28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Je kan ook worden ingezet op vergelijkbare woon- en dagbestedingslocaties.
 • Een salaris van min. €1.800,- en max. €2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie, kun je contact opnemen met Alexandra Hofland (Coördinerend begeleider) op tel. 06 - 22 21 81 82.

Deze vacature is zowel in- als extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 augustus 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider