Begeleider Vijverlaan 1 en 3 (24-32 uur, Baarn)

Ben jij een Begeleider, die graag werkt met ouder wordende cliënten die houden van gezelligheid en een positieve sfeer? En kun je naast het bieden van rust ook leuke activiteiten verzinnen? Dan is dit de baan voor jou!

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider goede zorg en ondersteuning aan 8 ouder wordende cliënten met een ernstige verstandelijke beperking met wisselende zelfredzaamheid. De groep bestaat uit 7 mannen en 1 vrouw. Je krijgt te maken met cliënten met Downsyndroom, niet aangeboren hersenletsel (NAH) en autisme. Alle cliënten van Vijverlaan 1 hebben hun eigen interesses en mogelijkheden en ook als groep worden activiteiten ondernemen, zoals naar het Cultureel Centrum gaan of uiteten.

 • Je werkt regelmatig samen met een collega (soms ook alleen) om de cliënten te ondersteunen bij dagelijkse activiteiten of hobby's.
 • Je krijgt een aantal cliënten onder je hoede, maakt voor hen de evaluatieverslagen en houdt het cyclisch proces bij. Je voert jaarlijks een evaluatiegesprek met de collega van dagbesteding, de verwant en Gedragsdeskundige. Je kunt luisteren naar de verwant en hun wensen of zorgen horen.
 • Je bent oplettend als het gaat om veranderingen in gedrag en functioneren van de cliënt ten behoeve van hun gezondheid.
 • Je hebt een extra taak, zoals ARBO, financiën of roosteren.
 • De samenwerking met dagbesteding wordt op dit moment verder ontwikkeld. Dat betekent dat je in de toekomst mogelijk ook een deel van je dienst op dagbesteding werkt.
'Als onze bewoners genieten, genieten wij als begeleiders ook!'
Esther Riehl | Coördinerend Begeleider op een woning in Soest

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Vijverlaan 1 op het bosrijke terrein van Nieuwenoord in Baarn.

Bij een contract van 32 uur werk je 8 uur op Vijverlaan 3. Dit is een locatie vergelijkbaar met Vijverlaan 1, met meer accent op ADL, zoals omkleden, douchen en persoonlijke hygiëne. De extra taken, zoals de processen rondom cliënten liggen op Vijverlaan 1.

Het team van Vijverlaan 1 bestaat uit 6 medewerkers. We zijn actief en daadkrachtig. We ontwikkelen ons naar een taakvolwassen team en hebben als team de verantwoordelijkheid om de locatie goed te organiseren. Er wordt regelmatig overlegd, maar zelf mag je ook beslissingen nemen, of het team roept hulp in van buitenaf.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Wij vragen

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring of je hebt relevante stage-ervaring.
 • Je bent bereid om naar je eigen handelen te kijken en met collega's uit te wisselen over manieren van omgaan met de cliënt. Ook ben je bereid om feedback te geven aan anderen.
 • Je hebt humor en wilt een gezellig team hebben om in te werken.
 • Je hebt ervaring met het verrichten van verpleegtechnische handelingen of bent bereid dit te leren.
 • Je vindt het geen probleem te werken in een onregelmatig dienstenpatroon met diensten tussen 7.00 - 22.30 uur. Er worden ook korte diensten van 5 tot 6 uur gewerkt. Je hoeft géén nacht- en/of slaapdiensten te werken, hiervoor is een speciale nachtdienst ingericht.

Wij bieden

 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden welke voor het team nodig zijn of voor jou passend zijn.
 • Een jaarcontract van 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden (bij een contract van 32 uur kom daarvan 8 uur te werken Vijverlaan 3).
 • Een salaris van min. 1.800,- en max. 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Fanny Hübner (Coördinerend Begeleider) of met Vijverlaan 1 op tel. 035 - 647 54 97.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 18 februari 2019.
Direct solliciteren

Je hebt nog 1 dag om te solliciteren