Contentmaker (32 uur, Baarn)

Jij bent een creatieveling die ons communicatieteam blij maakt met verrassende content. Je zorgt ervoor dat jouw content steeds bijdraagt aan de doelstellingen, visie, interne en externe profilering van Amerpoort.

Wat ga jij doen

Je bent als Contentmaker een kei in het realiseren van een mooi eindproduct: een tekst, een vlog, een blog, een post, verzin het maar. Jij zorgt voor een goed verhaal en maakt dit passend voor diverse kanalen. Je bent creatief en ondernemend. Je draait je hand niet om voor het bewerken van een foto, het maken van een infographic, het opnemen van een video, het editen ervan en het schrijven van een blog.

Heb je hart voor mensen met een verstandelijke beperking. Heb jij goede ideeën over wat we kunnen verbeteren op onze sociale mediakanalen? En hoe we mensen kunnen bereiken? Dan zoeken wij jou!

 • Je werkt aan een online strategie voor Amerpoort.
 • Je bedenkt en ontwikkelt interessante content voor onze website, het medewerkersportal, sociale media en ons digitaal magazine AmerZine. Dat doe je samen met de community manager. Je ondersteunt de drie communicatieadviseurs in het team met passende content.
 • Je blijft je ontwikkelen en durft de uitdaging aan te gaan om de nieuwste technieken uit te proberen.
 • Je werk is heel divers: het ene moment werk je aan een 360 graden-afbeelding, even later bedenk je een filmpje en verzorg je ook de editing. Of je herschrijft een tekst van een collega tot een pakkend online artikel. Verder help je mee met het verbeteren van de website.
 • Vanzelfsprekend bewaak je in de content onze huisstijl.
 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de ruimte om je eigen ideeën uit te werken.
 • Je draait mee in de webcare-diensten en inspireert en adviseert collega's van het team Communicatie hoe zij invulling kunnen geven aan hun webcare-taken.
 • Je hebt een belangrijke rol in de webredactie; hoe maken we content die collega's maken, geschikt voor het juiste kanaal?
 • Je adviseert en traint andere collega's binnen Amerpoort op het gebied van social media en online communicatie.
 • Je bent breed inzetbaar voor corporate, interne en externe communicatie.

'Bij EdLoket werken we samen met cliënten aan begrijpelijke communicatie. Want meedoen begint met begrijpen waar het over gaat. Het leuke is dat dat ook voor ons geldt. Zo ontdekken wij hoe we kunnen aansluiten bij de praktijk.'

Eva-Maria den Balvert, Communicatieadviseur

Waar kom je te werken

Je komt te werken in de bosrijke omgeving van locatie Nieuwenoord in Baarn. Je komt terecht in een enthousiast team van vakmensen die samen de afdeling Communicatie van Amerpoort vormen: drie communicatieadviseurs, een community manager, een grafisch vormgever, een secretaresse, een coördinerend begeleider en een manager.

Bijzonder is dat sinds begin 2018 dagbesteding EdLoket onderdeel is van de afdeling Communicatie. 'Meedoen begint met begrijpen waar het over gaat'. Daar draait het om volgens de cliënten die bij EdLoket werken. Zij lezen brieven en beleidsstukken en helpen deze vertalen, zodat iedereen de tekst kan begrijpen. De teamleden van Communicatie werken allen om beurten een of twee dagdelen per maand bij EdLoket. In aansluiting daarop traint het team met andere collega's medewerkers van staf- en zorgteams om begrijpelijker te communiceren, zodat cliënten, medewerkers, familieleden en vrijwilligers begrijpen waar het over gaat.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven voor zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Collega's werken met elkaar samen in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren, in nauwe samenwerking met teams in de zorg.

Wij vragen

 • Je hebt een hbo-opleiding in de richting van communicatie, grafische vormgeving en/of audiovisuele productie afgerond, bijvoorbeeld Communications and Mediadesign.
 • Ervaring in een soortgelijke functie? Graag!
 • Het is een voorwaarde dat je kunt werken met programmas zoals Sharepoint, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro en After Effects.
 • Je hebt een vlotte pen en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je volgt de laatste (online) ontwikkelingen en past die toe in je werk.
 • Je bent sociaal en communicatief zeer vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je beschikt over kennis, inzicht en ervaring met social media/online marketing.
 • Je bent resultaatgericht, positief, nieuwsgiering, flexibel, creatief, representatief en stressbestendig.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen team
 • Een jaarcontract van 32 uur per week, met uitzicht op verlenging.
 • Een salaris van min. €2.675, - en max. €3.948, - (FWG 55) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marieke van Dommele (Manager Communicatie) op tel. 035 - 647 5214.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met dinsdag 22 oktober 2019. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 31 oktober en donderdag 7 november.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider