Coördinerend Begeleider EVMB Nieuwenoordlaan 5-7 (32 uur, Baarn)

Heb jij hart voor cliënten met een ernstige verstandelijke beperking? En kun je daarnaast je teamleden coachen? Lees dan verder en reageer!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Allereerst probeer jij de kwaliteit van leven voor 11 cliënten met een ernstig verstandelijke en meervoudige beperking (EVMB) in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren. Deze cliënten hebben naast een ernstige verstandelijke beperking, ook lichamelijke beperkingen en hebben intensieve verzorging, verpleging en begeleiding nodig.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden goed verlopen en collega's in hun kracht worden gezet en hun kwaliteiten kunnen ontplooien. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces en hen feedback te geven. Ook spreek je collega's aan en heb je daarover individuele gesprekken. Zorgvuldige communicatie is essentieel. Jij als Coördinerend Begeleider speelt daarin een belangrijke en coachende rol.

Als Coördinerend Begeleider zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van jouw team naar een taakvolwassen team.

 • Je werkt samen met verwanten/het sociale netwerk van de cliënt, gedragsdeskundige, medische dienst, andere teams, vrijwilligers en collega's van dagbesteding en Clustermanager. Samen zorg je voor een goed leven voor de cliënten.
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Samenwerken met dagbesteding kan ook betekenen dat je met deze collega's op de woning samenwerkt, of dat je zelf af en toe op een dagbestedingslocatie werkt.
 • Je staat proactief in je werk.
 • Je werkt met Plancare 2.0 en BI.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Nieuwenoordlaan 5-7. De cliënten zijn volledig afhankelijk van jou.
De cliënten hebben allemaal hun eigen zorgvraag en karakters, zij communiceren non verbaal en dat vraagt van jou geduld en observatie, maar ook uitdaging om te onderzoeken en te ondernemen. In verband met uitbouw van de huidige woning, is Nieuwenoordlaan 5 &7 tijdelijk gehuisvest in een wisselwoning eveneens op locatie Nieuwenoord in Baarn.

Je komt terecht in een open en sociaal team, collega's met allemaal hun eigen kennis, vaardigheden en kwaliteiten. Momenteel is het team aan het ontwikkelen op gebied van feedback. Naast de diversiteit aan karakters staan zij allemaal voor een gezamenlijk doel; de cliënten.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ, SPH of Verpleegkunde.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je beschikt over coachende vaardigheden.
 • Je hebt kennis van het LACCS werken of bent bereid je daarin te verdiepen.
 • Je vindt het geen probleem te werken in onregelmatige diensten, waaronder ook weekenddiensten. Op deze locatie draai je géén nachtdiensten, hier is een speciale nachtdienst voor ingericht.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden, intervisie.
 • Een jaarcontract van 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 2.016,- en max. 3.084,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Chris Israël (Clustermanager) op tel. 035 - 647 55 00.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 6 mei 2019.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider