Coördinerend Begeleider Kerkelanden (min. 28 uur, Vinkeveen)

Ben jij de Coördinerend Begeleider die wij zoeken, behoud jij het overzicht in het grote geheel en kan jij het team coachen door kwaliteit te zien en te benutten? Wil jij met ons verder bouwen, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Je bent allereerst verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 13 cliënten. Cliënten van Kerkelanden hebben uiteenlopende zorgvragen, vanuit visuele en lichamelijke beperkingen, psychiatrische-/gedragsproblemen of een combinatie hiervan. Ook komt dementie in verschillende stadia voor. Het is belangrijk dat cliënten hun eigen regie behouden op wat voor manier dan ook, daarbij werk je nauw samen met het netwerk van de cliënt en andere disciplines.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden goed verlopen en collega's in hun kracht worden gezet en hun kwaliteiten kunnen ontplooien. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces en hen feedback te geven. Ook spreek je collega's aan en heb je daarover individuele gesprekken. Zorgvuldige communicatie is essentieel. Jij als Coördinerend Begeleider speelt daarin een belangrijke en coachende rol.

Als Coördinerend Begeleider zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van de teams naar een taakvolwassen team. Je werkt nauw samen met 3 collega Coördinerende Begeleiders (van woningen 85/87 en dagbesteding). Jij komt te werken op locatie Kerkelanden woningen 89/91.

 • Je werkt samen met Gedragsdeskundige en Clustermanager. Samen zorg je voor een goed leven voor de cliënten.
 • Je coördineert de samenwerking met verschillende disciplines zoals de arts gespecialiseerd in de ouderen zorg verbonden aan Careyn.
 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
 • Je onderhoudt samen met het team de contacten met onder andere verwanten en vrijwilligers.
 • Je profileert Amerpoort bij de Gemeente Vinkeveen en betrekt hierbij je collega's (je zoekt verbinding en onderhoudt deze).
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je staat proactief in je werk.
'Ik ben Els, ik ben 61 jaar. Ik heb altijd zelfstandig gewoond in Wilnis en kreeg wel ambulante begeleiding van Amerpoort. Ik woon nu 2 jaar bij Amerpoort locatie Kerkelanden. Ik speel graag keyboard en help graag begeleiding met koken, maar ik help ook graag mijn medebewoners als zij iets niet goed kunnen. Als ik problemen heb of ergens mee zit dan vind ik het belangrijk dat begeleiding de tijd voor mij neemt. Ik ga naar dagbesteding voor gezellige activiteiten en voor de contacten.'
Els | Cliënt. Els woont op locatie Kerkelanden

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Kerkelanden te Vinkeveen, dit is een verpleegzorg locatie met zeer uiteenlopende hulpvragen. Deze locatie bestaat uit 4 woongroepen met in totaal 26 bewoners in de leeftijd van 61-82 jaar. Naast de woongroepen, is er op steenworp afstand een mooie dagbestedingslocatie voor cliënten. Per cliënt kijk je welke vorm van dagbesteding het beste bij hem/haar aansluit. Je werkt op deze locatie cliëntvolgend, wat inhoudt dat je vanuit hetzelfde team op de woning en de dagbesteding de cliënten begeleidt.

Bekijk hier een korte film om een indruk te krijgen hoe het is om te werken op een verpleegzorglocatie. In dit filmpje komt ook de locatie Kerkelanden voor. Klik hier om een interview te lezen van twee verwanten met betrekking tot verpleegzorg.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb je een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om taken samen in te vullen.

 

Wij vragen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ of SPW.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring met mensen die een verstandelijke beperking hebben. De niveaus zijn heel divers (ZZP - zorgzwaartepakket 5, 6 +7 en 8). Dit vraagt om verschillende begeleidingsstijlen.
 • Je beschikt over coachende vaardigheden.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je weet om te gaan met Social Media (Twitter, Facebook).
 • Je bent flexibel beschikbaar in verband met een onregelmatig dienstenpatroon met ochtend-, middag-, avond-, weekend- en nachtdiensten, inclusief feestdagen.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden en intervisie.
 • Een jaarcontract van min. 28 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 2.006,- en max. 3.069,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Cindy Panhuis (Secretaresse) op tel. 06 - 83 70 38 34 (bereikbaar op ma, di, do tussen 9.00 - 17.00 uur).

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Amerpoort vindt mobiliteit belangrijk, hierdoor hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag 26 december 2018.

Een e-assessment kan onderdeel uitmaken van deze sollicitatieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Direct solliciteren

Je hebt nog 14 dagen om te solliciteren