Coördinerend Begeleider LVB+ / Gezinscoach Parkwijk (28 uur, Utrecht)

Ben jij optimistisch en zie je problemen als een uitdaging? Heb jij affiniteit met ouders met een licht verstandelijke beperking en hun jonge kinderen? Maak jij het team van Parkwijk compleet?

Wat ga jij doen

Je begeleidt en ondersteund als Coördinerend Begeleider LVB+ / Gezinscoach cliënten met een licht verstandelijke beperking. Je bent in staat om aan te sluiten bij het ontwikkelingsniveau van de cliënten en hun kinderen. De cliënten krijgen ondersteuning op maat bij alle voorkomende taken die zij als ouder hebben zoals de verzorging en opvoeding van hun kinderen en huishoudelijke en administratieve taken. De veiligheid van de kinderen is hierbij altijd het uitgangspunt.

Je richt de ondersteuning eveneens op de persoonlijke problemen van de cliënten, hun relatie met verwanten, netwerk en contacten met instanties. De ontwikkelingsdoelen van het gezin formuleer je samen met de cliënt en zijn netwerk. Deze leg je vast in het persoonlijk plan.

Je werkt intensief samen met directe collegas en hulpverleners van andere instellingen. Je wordt als team ondersteund door een gedragsdeskundige, kinderpsychiater en manager.

Als Coördinerend Begeleider LVB+ zorg je samen met je team voor alle zaken die noodzakelijk zijn om de locatie draaiende te houden. De taken worden gezamenlijk verdeeld en als Coördinerend Begeleider heb je daarin een voortrekkersrol. Naast bovengenoemde taken, coach je de gezinsondersteuners in het werkproces. Omdat het samenwerken met collegas gebeurt in een taakvolwassen team, vraagt dit van je dat je open staat voor feedback en deze ook kunt geven.

Wat ik leuk vind aan mijn werk? Het voeren van gesprekken en ook het plannen en organiseren. We moeten voortdurend 'omdenken'.
Sonja Heijkamp | Was coördinerend begeleider en werkt nu voor het consultatieteam Cliënt, Internet en Sociale media (CIS) van het Expertisecentrum

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Je komt te werken op locatie Parkwijk. Hierwonen 12 gezinnen waarvan de ouder(s) een licht verstandelijke beperking hebben. Vaak is er sprake van complexe problematiek. Op de locatie is 24-uurs begeleiding aanwezig. Het werk vindt plaats in onregelmatige diensten. Met zowel dag-, slaap-, als weekenddiensten.

Wij vragen

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je een HBO-diploma MWD of SPH.
 • Ruime ervaring met de doelgroep is vereist.
 • Je bent overtuigd van de eigen kracht van ouders.
 • Je hebt kennis van hechtingsproblematiek.
 • Je kunt omgaan met dilemmas.
 • Je kent je eigen krachten en grenzen.
 • Je denkt en handelt systeemgericht.
 • Je bent in staat overzicht te houden over een groot geheel en hebt oog voor detail.
 • Scholing op het gebied van gezin coaching is een pre.
 • Je vindt het geen probleem te werken in onregelmatige diensten, met zowel dag-, slaap- als weekenddiensten.

Wij bieden

 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden, de interne opleiding voor gezinscoaching enintervisie.
 • Een jaarcontract van 28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.940,- en max. 2.967,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ada Visscher (Clustermanager) op tel. 06 - 20 84 41 88.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag25 september 2017.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.