Coördinerend Begeleider LVB+ (32 uur, Vleuten)

Breng jij het jonge en vlotte team naar 'the next level'? Ga de uitdaging aan! Ben jij een bouwer die zelfstandig wonende mensen met een lichte of soms matige verstandelijke beperking en meervoudige problematiek wil begeleiden? Reageer snel!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. In het jonge en vlotte team heb jij een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden beter verlopen en je zet je collega's in hun kracht. Je doet dit door hen te coachen in hun werkproces. Ook spreek je collega's aan en heb je individuele gesprekken. Jij vindt het een uitdaging om samen met je collega's taakvolwassenheid vorm te geven in een nieuw team.

Jouw tweede rol is het uitdagen van 30 cliënten met multi problem/probleem gedrag uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun lichamelijke beperking te maken met probleemgedrag (LVB+). Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich middenin de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten. Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt regelmatig in contact met justitie. Als Coördinerend Begeleider LVB+ deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie professioneel te handelen. Op de locatie worden ook cliënten met een matig verstandelijke beperking begeleid. Zij vragen van jou een andere aanpak in begeleiding en zorg. Bij deze cliënten leg je het accent op ondersteuning in de dagelijkse dingen en bij de ouder wordende cliënten richt je jouw begeleiding op het vasthouden van de bestaande vaardigheden.

 • Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Je registreert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's en houdt het overzicht hierin.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
 • Je werkt samen met gedragsdeskundige en clustermanager. Samen stem je de inhoudelijke hoofdlijnen af voor het team.
 • Je werkt intensief samen met de andere coördinerend begeleiders van de locatie.
 • Je hebt veel contact met verwanten.
De charme van deze doelgroep is de kunst van het gesprekken voeren. Ik wil graag weten wat mensen willen.
Sonja Heijkamp | Was coördinerend begeleider en werkt nu voor het consultatieteam Cliënt, Internet en Sociale media (CIS) van het Expertisecentrum

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Je komt te werken op locatie Hardenbroek in Vleuterweide (een nieuwbouwwijk in Leidsche Rijn, Utrecht). De locatie bestaat uit 3 gebouwen met 30 moderne appartementen. Je komt terecht in een jong en vlot team dat bestaat uit ongeveer 18 medewerkers. Breng jij het team naar 'the next level'?

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek en/of verslaving en eventueel justitie.
 • Je hebt affiniteit met de matig verstandelijk beperkte doelgroep die ook op de locatie woont.
 • Je hebt ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau. Een hbo-opleiding is een pré.
 • Je bent flexibel in verband met een onregelmatig dienstenpatroon (de dienstenstructuur is op basis van 24-uurs begeleiding, incl. slaapdiensten en diensten in de weekenden en op feestdagen).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden of intervisie.
 • Een jaarcontract van 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.965,- en max. 3.006,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ada Visscher (Clustermanager) op tel. 06 -20 84 41 88 of met Nikki Schimmel (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 12 02 81 42.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag 28 februari 2018. De eerste sollicitatiegesprekken zullen gedurende en aansluitend aan de looptijd plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren

Je hebt nog 4 dagen om te solliciteren