Coördinerend Begeleider LVB+ Hardenbroek (32 uur, Utrecht)

Breng jij het jonge en vlotte team naar 'the next level'? Ga de uitdaging aan! Ben jij een bouwer die zelfstandig wonende mensen met een lichte verstandelijke beperking en meervoudige problematiek wil begeleiden? Reageer snel!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. In het jonge en vlotte team heb jij een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden beter verlopen en je zet je collega's in hun kracht. Je doet dit door hen te coachen in hun werkproces. Ook spreek je collega's aan en heb je individuele gesprekken. Jij vindt het een uitdaging om samen met je collega's taakvolwassenheid vorm te geven in een vrij nieuw team.

Jouw tweede rol is het uitdagen van cliënten met multi problem/ probleem gedrag om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Op locatie Hardenbroek wordt er sinds januari 2019 met twee kernteams gewerkt. Het team waar jij in komt te werken richt zich op de LVB+ doelgroep. Deze cliënten hebben naast hun licht verstandelijke beperking te maken met probleemgedrag (LVB+). Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich midden in de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten. Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een enkele cliënt komt weleens in contact met justitie. Als Coördinerend Begeleider LVB+ deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie professioneel te handelen.

In het andere kernteam worden cliënten met een matig verstandelijke beperking begeleidt. Zij vragen een andere aanpak in de begeleiding. Bij deze cliënten wordt het accent gelegd op ondersteuning in de dagelijkse dingen. Bij de ouder wordende cliënten richt de begeleiding zich op het vasthouden van de bestaande vaardigheden.

 • Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn netwerk op en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Je registreert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's en behoudt het overzicht hierin.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team ben jij verantwoordelijk voor een aantal taakhouderschappen (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
 • Je werkt samen met gedragsdeskundige en clustermanager. Samen stem je de inhoudelijke hoofdlijnen af voor het team.
 • Je werkt intensief samen met de andere coördinerend begeleiders van de locatie.
 • Je hebt contact met verwanten.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Hardenbroek in Vleuterweide (een nieuwbouwwijk in Leidsche Rijn, Utrecht). De locatie bestaat uit 3 gebouwen met 30 moderne appartementen. Je komt terecht in een jong en vlot team dat bestaat uit ongeveer 14 medewerkers. Breng jij het team naar 'the next level'?

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zon 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collegas gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek en/of verslaving en eventueel justitie.
 • Je hebt affiniteit met de matig verstandelijk beperkte doelgroep die ook op locatie Hardenbroek woont.
 • Ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg is een voorwaarde.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau. Een hbo-opleiding is een pré.
 • Je bent flexibel in verband met een onregelmatig dienstenpatroon (de dienstenstructuur is op basis van 24-uurs begeleiding, incl. slaapdiensten en diensten in de weekenden en op feestdagen).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden of intervisie.
 • Een jaarcontract van 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €2.016,- en max. €3.084,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment maakt onderdeel uit van deze procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ada Visscher (Clustermanager) op tel. 06 - 20 84 41 88 of met Nikki Schimmel (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 12 02 81 42.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 2 september 2019. De eerste sollicitatiegesprekken zullen gedurende en aansluitend aan de looptijd plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider