Coördinerend Begeleider LVB+ Hofland (28-32 uur, Utrecht)

Kom werken in een trainingshuis voor jongeren van circa 18 tot 25 jaar met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Bereid jij hen in ongeveer 3 jaar voor elders binnen of buiten Amerpoort zelfstandiger te kunnen wonen?

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Allereerst daag jij jongeren met multi problem/probleem gedrag uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun probleemgedrag een licht verstandelijke beperking (LVB+). Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich middenin de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten. Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt regelmatig in contact met justitie. Als Coördinerend Begeleider LVB+ deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie (zowel verbaal als non-verbaal) professioneel te handelen.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden beter verlopen en collega's in hun kracht worden gezet. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces. Ook spreek je collega's aan en heb je daarover individuele gesprekken.

Als Coördinerend Begeleider LVB+ zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van jouw team naar een taakvolwassen team. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 12 jongeren met een licht verstandelijke beperking en multi problem gedrag.

 • Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij registreert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's en houdt het overzicht hierin.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk bijvoorbeeld aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.

Als je binnenkomt en je wordt toegelachen omdat jíj er bent... Dat maakt mijn dag

Ruurd Leenders, Freelance filmmaker, voorheen begeleider bij Amerpoort

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Hofland in Vleuten. Hofland is een trainingshuis voor jongeren van circa 18 tot 25 jaar met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. In gemiddeld 3 jaar bereiden zij zich voor om elders binnen of buiten Amerpoort zelfstandiger te kunnen wonen.

Het team bestaat uit 2 mannen en 4 vrouwen van verschillende leeftijden en met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Het is een team wat enthousiast, dynamisch, professioneel en met humor handelt. Daarnaast spart het team graag met elkaar over een passende aanpak en probeert het situaties vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Het werken op deze locatie doet een groot beroep op jou als persoon, op je kwaliteiten en op samenwerking. Reflecteren op situaties en eigen handelen, feedback geven en ontvangen is dagelijkse praktijk. Je hebt een onregelmatig werkrooster.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.


Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek en/of verslaving en eventueel justitie.
 • Ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg is een pré.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ of SPW.
 • Je beschikt over coachende vaardigheden.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor coachend coördinerend begeleiden, intervisie.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €2.006,- en max. €3.069,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Hanna Boer of Eveline Bak (Begeleiders) op tel. 06 - 20 16 72 62.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met vrijdag 20 september 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider