Coördinerend Begeleider LVB+ Montessorilaan (28-32 uur, Zeist)

Wil jij een uitdagende werkplek met jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en meervoudige problematiek (LVB+)? Denk jij een team te kunnen coachen op weg naar nog meer professionaliteit en ontwikkeling naar taakvolwassen werken?

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Allereerst daag jij cliënten met multi problem/probleem gedrag uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun probleemgedrag een licht verstandelijke beperking (LVB+). Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich middenin de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten. Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt regelmatig in contact met justitie. Als Coördinerend Begeleider LVB+ deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie (zowel verbaal als non-verbaal) professioneel te handelen.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden beter verlopen en collega's in hun kracht worden gezet. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces. Ook spreek je collega's aan en heb je daarover individuele gesprekken.

Als Coördinerend Begeleider LVB+ zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van jouw team naar een taakvolwassen team. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 11 jong volwassenen] met een licht verstandelijke beperking en multi problem gedrag. Daarnaast begeleidt het team een aantal ambulante cliënten die op de Montessorilaan hebben gewoon en inmiddels zelfstandig wonen.

 • Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij registreert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's en houdt het overzicht hierin.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
 • Je werkt samen met gedragsdeskundige en clustermanager. Samen stem je de inhoudelijke hoofdlijnen af voor het team.

'Mijn passie voor koken kan ik ook in mijn werk kwijt, samen koken en eten verbindt mensen.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Montessorilaan, een kleinschalige locatie in Zeist bestaande uit drie eengezinswoningen waar jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en meervoudige problematiek (LVB+) wonen. Het is voor de jongvolwassenen moeilijk om te functioneren in sociale situaties. Dit beperkt sociaal aanpassingsvermogen veroorzaakt telkens problemen. Veel cliënten kennen een geschiedenis met tegenslagen. Hier ligt veelal de ondersteuningsvraag. Cliënten worden ondersteund in alle aspecten van het dagelijks leven, met als doel een zo zelfstandig mogelijke invulling aan hun leven te kunnen geven. De Montessorilaan is een 24/7 locatie.

Je komt terecht in een team dat nog volop in ontwikkeling is. Je bent dus niet bang om initiatief te nemen, feedback te geven en je kennis en ervaring te delen!

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ of SPW.
 • Je hebt relevante werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek, en/of verslaving en eventueel justitie.
 • Ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg is een pré.
 • Je beschikt over coachende vaardigheden.
 • Je vindt het geen probleem om te werken in een onregelmatig dienstenpatroon, waaronder slaapdiensten.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €2.016,- en max. €3.084,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Nelleke Hamstra (Coördinerend Begeleider) op tel 06 - 57 06 79 36.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 augustus 2019. De eerste sollicitatiegesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider