Coördinerend Begeleider LVB+ Paulinapolder (28-32 uur, Amersfoort)

Heb je meerdere jaren ervaring met jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek? Houd je van afwisseling en dynamiek? Reageer dan snel!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Allereerst daag jij cliënten met probleemgedrag uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun probleemgedrag een licht verstandelijke beperking (LVB+). Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich middenin de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten. Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een enkele cliënt komt weleens in contact met justitie. Als Coördinerend Begeleider LVB+ deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie (zowel verbaal als non-verbaal) professioneel te handelen.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden beter verlopen en collega's in hun kracht worden gezet. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces. Ook spreek je collega's aan en heb je daarover individuele gesprekken.

Als Coördinerend Begeleider LVB+ zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van jouw team naar een taakvolwassen team. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 15 jongeren met een verstandelijke beperking en probleemgedrag.

Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.

 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij registreert en bespreekt bijzondere situaties met je collegas en houdt het overzicht hierin.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
 • Je werkt samen met gedragsdeskundige en clustermanager. Samen stem je de inhoudelijke hoofdlijnen af voor het team.
 • Je werkt intensief samen met de andere coördinerend begeleider van de locatie
 • Je hebt contact met het netwerk van de cliënten.

'Mijn passie voor teamsport neem ik mee in mijn werk omdat we hier samenwerken aan een goed leven voor de cliënt.'

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Paulinapolder. Een locatie in de Amersfoortse wijk Vathorst. Hier wonen 15 jongeren met een licht verstandelijk beperking en gedragsproblematiek (LVB+). Ze leren allerlei sociale en praktische vaardigheden, zoals rekening met elkaar houden en op tijd naar je werk gaan. Het uiteindelijke doel is dat ze zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen vormgeven.
Je komt terecht in een jong en vlot team dat bestaat uit ongeveer 10 mensen.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek, en/of verslaving.
 • Ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg is een voorwaarde.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau. Een hbo-opleiding is een pré
 • Je beschikt over coachende vaardigheden.
 • Je bent flexibel in verband met een onregelmatig dienstenpatroon (de dienstenstructuur is op basis van 24-uurs begeleiding, incl. slaapdiensten en diensten in de weekenden en op feestdagen).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleider, intervisie.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €2.006,- en max. €3.069,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Maaike de Vries (Clustermanager) op tel. 06 - 22 31 07 60 of met de locatie op tel. 033 - 27 79 250.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 23 september 2019. De eerste sollicitatiegesprekken zullen gedurende en aansluitend aan de looptijd plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider