Coördinerend Begeleider LVB+ Royaards van den Hamkade (28-32 uur, Utrecht)

Ben jij de bouwer die samen met je collega's taakvolwassenheid vorm wil geven en zelfstandig wonende mensen met een lichte of soms matige verstandelijke beperking en meervoudige problematiek wil begeleiden? Ga de uitdaging aan en solliciteer!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Allereerst daag jij cliënten met multi problem/probleem gedrag uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun probleemgedrag een licht verstandelijke beperking (LVB+). Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich middenin de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten. Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt regelmatig in contact met justitie. Als Coördinerend Begeleider LVB+ deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie (zowel verbaal als non-verbaal) professioneel te handelen.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden beter verlopen en collega's in hun kracht worden gezet. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces. Ook spreek je collega's aan en heb je daarover individuele gesprekken. Jij vindt het een uitdaging om samen met je collega's taakvolwassenheid vorm te geven in een team met veel nieuwe medewerkers.

Als Coördinerend Begeleider LVB+ zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van jouw team naar een taakvolwassen team. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 23 cliënten met een licht verstandelijke beperking en multi problem gedrag. Op locatie Royaards van den Hamkade worden ook cliënten met een matig verstandelijke beperking begeleid. Zij vragen een andere aanpak in begeleiding en zorg van jou. Bij deze cliënten ligt het accent op ondersteuning in de dagelijkse dingen en bij de ouder wordende cliënten richt de begeleiding zich op het vasthouden van de bestaande vaardigheden.

 • Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Je registreert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's en je houdt het overzicht hierin.
 • Voor het uitvoeren van organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
 • Je werkt samen met Gedragsdeskundige en Clustermanager. Samen stem je de inhoudelijke hoofdlijnen af voor het team.
 • Je werkt intensief samen met de andere Coördinerend begeleiders van locatie Royaards van den Hamkade.
 • Je hebt veel contact met verwanten.
'Als je wil dat écht elke dag anders is, solliciteer dan bij de Royaards van den Hamkade. 'Op zoek naar leuke collega's? Zoek niet verder en solliciteer bij de Royaards'.
Stella Jurgens | Coördinerend Begeleider bij Royaards van den Hamkade

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Royaards van den Hamkade in Utrecht. Dit is een woonvoorziening waar mensen met een licht verstandelijke beperking zelfstandig wonen met begeleiding. Overdag gaan de meeste bewoners naar hun werk of dagbesteding. Daarnaast kunnen zij 24 uur een beroep op de begeleiding doen. De locatie heeft sinds keen tijdje de specialisatie LVB+, waardoor de instroom van deze doelgroep steeds groter wordt. Daarnaast wonen er nog een aantal MVB cliënten (matig verstandelijk beperkt) . Jij kunt dus omgaan met mensen met een matig verstandelijke beperking en je weet ook je weg te vinden binnen de doelgroep met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek.

Bijzonder aan deze locatie is dat hij gelegen is in de Utrechtse volkswijk Ondiep. Voor cliënten uit deze wijk is het een gewilde locatie. De volkse sfeer brengt ook uitdagingen met zich mee. De wijk voelt als een dorp en veel mensen uit de omgeving (en uit omliggende wijken) voelen zich dan ook betrokken bij alle gebeurtenissen in en om de locatie.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek en/of verslaving en eventueel justitie.
 • Je hebt affiniteit met de matig verstandelijk beperkte doelgroep die ook op de locatie woont.
 • Ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg is een voorwaarde.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau. Een hbo-opleiding is een pré.
 • Je bent bereid je voor langere termijn aan locatie Royaards van den Hamkade te verbinden.
 • Je bent flexibel in verband met een onregelmatig dienstenpatroon (de dienstenstructuur is op basis van 24-uurs begeleiding, incl. de weekenden en op feestdagen).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden of intervisie.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 2.006,- en max. 3.069,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment maakt onderdeel uit van deze procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met locatie Royaards van den Hamkade op tel. 06 - 13 34 59 17.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 28 januari 2019. De eerste gesprekken zullen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 6 dagen om te solliciteren