Coördinerend Begeleider LVB+ Royaards van den Hamkade (28 uur, Utrecht)

Coach jij als Coördinerend Begeleider het jonge en dynamische team van de Royaards van den Hamkade verder naar taakvolwassenheid? Lees dan snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Allereerst daag jij cliënten met multi problem/probleem gedrag uit om hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk in te zetten. Deze cliënten hebben naast hun probleemgedrag een licht verstandelijke beperking (LVB+). Hen begeleiden doe je vanuit een systeemgerichte aanpak. Je ondersteunt de cliënten in het vergroten van hun autonomie en helpt hen zich middenin de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen, ook als ze niet op jou zitten te wachten. Het multi problem gedrag kent uiteenlopende problematiek. Denk aan psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek of ernstige gedragsstoornissen. Een aantal cliënten komt regelmatig in contact met justitie. Als Coördinerend Begeleider LVB+ deins jij er niet voor terug in conflictsituaties en bij agressie (zowel verbaal als non-verbaal) professioneel te handelen.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden beter verlopen en collega's in hun kracht worden gezet. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces. Ook spreek je collega's aan en heb je daarover individuele gesprekken.

Als Coördinerend Begeleider LVB+ zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van jouw team naar een taakvolwassen team. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 22 volwassenen met een licht verstandelijke beperking en multi problem gedrag. Op deze locatie worden ook cliënten met een matig verstandelijke beperking begeleidt. Zij kunnen een andere aanpak in begeleiding en zorg van jou vragen.

 • Cliënten kunnen zich door jouw ondersteuning verder ontwikkelen. De ontwikkelingsdoelen stel je samen met de cliënt en zijn omgeving vast en deze leg je vast in een persoonlijk plan.
 • Je werkt vanuit een systeemgerichte aanpak.
 • Jij registreert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's en houdt het overzicht hierin.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
 • Je werkt samen met gedragsdeskundige en clustermanager. Samen stem je de inhoudelijke hoofdlijnen af voor het team.
De charme van deze doelgroep is de kunst van het gesprekken voeren. Ik wil graag weten wat mensen willen.
Sonja Heijkamp | Was coördinerend begeleider en werkt nu voor het consultatieteam Cliënt, Internet en Sociale media (CIS) van het Expertisecentrum

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Je komt te werken op locatie Royaards van den Hamkade. Royaards van den Hamkade is een woonvoorziening waar mensen met een licht verstandelijke beperking zelfstandig met begeleiding wonen. Royaards van den Hamkade is te vinden in de Utrechtse wijk Ondiep. Royaards van den Hamkade heeft woningen aan de Heringastraat en de Royaards van den Hamkade. Een woningbouwvereniging beheert deze woningen. Er zijn 10 woningen op de begane grond en 10 op de eerste verdieping, bereikbaar via een trap. Iedere cliënt heeft een eigen woning met een woonkamer, slaapkamer, keuken en een badkamer. De cliënt richt de woning geheel naar eigen smaak in. Op de hoek van de straat is Het Melkhuisje gevestigd. In deze inloop kunnen bewoners een maaltijd nuttigen of afhalen, met elkaar koffie drinken en/of activiteiten ondernemen. Hier bevindt zich het kantoor van de begeleiding en een inloop waar bewoners een maaltijd nuttigen of afhalen, met elkaar koffie drinken en/of activiteiten ondernemen. In Royaards van den Hamkade gaan de meeste cliënten overdag naar hun werk of dagbesteding. Tevens kunnen zij 24 uur per dag een beroep doen op ondersteuning van medewerkers van Amerpoort. s Nachts is er een slaapdienst.

Je komt terecht in een team dat groeiende is richting taakvolwassenheid. Recent is het team gestart met zelfroosteren. Daarnaast zijn alle taken die er moeten gebeuren verdeeld onder elkaar, waarbij er wordt gekeken naar de talenten van de personen in het team. Het team is jong en dynamisch.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met probleemgedrag, psychiatrische problematiek, en/of verslaving en eventueel justitie.
 • Ervaring in de GGZ of Gehandicaptenzorg is een pré.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde hbo-opleiding (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld SPH.
 • Je beschikt over coachende vaardigheden.
 • Je bent bereid om weekenddiensten (2 weekenden per maand), slaapdiensten, late diensten en dagdiensten te draaien.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden, of intervisie.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.965,- en max. 3.006,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Dorien Keune of Stella Jurgens (Coördinerend Begeleiders) op tel. 06 - 13 34 59 17.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 11 juni 2018. De eerste gesprekken zullen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 21 dagen om te solliciteren