Coördinerend begeleider Mariaoordlaan 14 (28-32 uur, Baarn)

Weet jij als Coördinerend begeleider de beweging naar taakvolwassen werken te versterken? En verdiep jij je graag in Meerzorg trajecten (groepsmeerzorg) van oudere cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag? Lees snel verder en reageer!

Wat ga jij doen

Jij coördineert en voert mede de zorg en ondersteuning uit voor cliënten met een verstandelijke beperking, gecombineerd met psychiatrische en/of psychische problematiek. Dit uit zich in moeilijk verstaanbaar gedrag ( MVG). Er is sprake van groepsmeerzorg op deze woongroep. Jij als Coördinerend begeleider hebt interesse om je in deze Meerzorg trajecten te verdiepen.

Als lid van het taakvolwassen (zelfsturend) team coach je teamleden om samen zorg te dragen voor de uitvoering van de persoonlijke plannen van cliënten. Als Coördinerend begeleider ontwikkel je onder meer persoonlijke plannen van cliënten. Amerpoort werkt met één persoonlijk plan per cliënt; een goede samenwerking tussen wonen en dagbesteding is daarom van groot belang.
 • Je motiveert en stimuleert je collega-teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van zorg. Hierover communiceer je met je team en met de cliënt en zijn/haar netwerk.
 • Je zorgt voor verbinding met andere schakels (intern/extern) die een rol hebben in het zorgproces.
 • Je werkt in een driehoek met gedragsdeskundige en manager, waarbij jullie samen de inhoudelijke hoofdlijnen afstemmen voor het team.
 • Je levert een bijdrage in de ontwikkeling van het team naar taakvolwassenheid.
 • Je analyseert ontwikkelbehoeften en stimuleert ontwikkelingsactiviteiten, specifiek gericht op de vertaalslag van de persoonlijk plannen naar de dagelijkse begeleiding en ondersteuning in de praktijk.
Wat ik bijzonder vind aan mijn werk bij Amerpoort? De kleine overwinningen die behaald worden. En met klein bedoel ik echt heel erg klein. Iemand die zelf zijn bord op kan ruimen, jeej! Zelfstandig zijn riem dicht kan maken, joehoe!
Ilona Oskam | Begeleider MVG, daarnaast geeft zij met haar blog op www.amerpoort.nl 'een stem aan' cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Je komt te werken op locatie Mariaoordlaan 14 in Baarn. De locatie biedt begeleiding aan zes bewoonsters oudere bewoonsters met een ernstige verstandelijke beperking. Momenteel zijn dit vijf oudere bewoonsters met een ernstige verstandelijke beperking en één jongere bewoonster. De locatie staat bekend om zijn structuur. De bewoonsters hebben veel baat bij deze structuur. Voor een MVG-groep komt er relatief weinig externaliserende agressie voor; de meeste bewoonsters internaliseren hun gedrag. De onderlinge interactie kan wel onrust te wegen brengen. Het is essentieel om door middel van goede samenwerking met jouw collega's de begeleiding en programma's goed op elkaar af te stemmen. Jij ziet dit als een uitdaging. Vanwege de toenemende ouderdom is er ook sprake van toenemende ondersteuning bij en kennis van de lichamelijke zorg.
Momenteel wordt er gewerkt aan de intensivering van de samenwerking met de buurgroep (zes oudere bewoners MVG met een ernstig verstandelijke beperking).

Het team waarin je terecht komt is in verband met de groepsmeerzorg altijd ruim bezet. Het is een ervaren team, die graag samen met de Coördinerend begeleider actief werkt aan het beste resultaat voor de bewoonsters. Een veelgehoorde kreet op de werkvloer is 'Bij ons staat de bewoner centraal/op de eerste plek'. Je staat nooit alleen op de groep en dat maakt het werken gezellig. Het team zit volop in ontwikkeling naar taakvolwassen werken. Jij gaat daarbij helpen.

Wij vragen

 • Je beschikt over Hbo werk- en denkniveau en je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (minimaal niveau 4).
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt inhoudelijk verstand van autisme, prikkelverwerking, lege tijd en de daarbij behorende individuele (buiten) activiteiten.
 • Je hebt affiniteit met werken met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en weet aansluiting te vinden bij deze doelgroep.
 • Je beschikt over vaardigheden die betrekking hebben op het stimuleren van gewenst gedrag bij cliënten en het beheersen van conflicten.
 • Je kunt coachen en weet hoe je zelfsturing moet realiseren.
 • Je bent in staat tijdig te signaleren en zien te voorkomen van (dreigende) escalatie.
 • Je kunt omgaan met de psychische belasting die plaatsvindt onder andere door in het werk geconfronteerd te worden met het lijden en leed van cliënten en met vormen van (internaliserende) agressie.
 • Je kunt goed omgaan met familie en staat hierin stevig in je schoenen.
 • Je bent is staat inhoud en betrekkingsniveau te onderscheiden.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden, intervisie of juist Naam opleiding / training.
 • Een jaarcontract van uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 1.965,- en max. 3.006,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Ellestien van der Laan (Coördinerend Begeleider) op tel. 06 - 22 11 47 56 of via het secretariaat op tel. 035 - 647 4204.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 maart 2018.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 1 dag om te solliciteren