Coördinerend Begeleider Muzeplein 101/Eekhoornweg 4 (28-32 uur, Baarn)

Weet jij met jouw enthousiasme collega's in hun kracht te zetten en breng jij het taakvolwassen werken naar 'the next level'? Heb jij daarnaast kennis en ervaring met dementerende ouderen met een verstandelijke beperking? Reageer dan nu!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Je bent allereerst verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan oudere cliënten met een verstandelijke beperking en
dementie. Naast de begeleidingsbehoefte, afgestemd op de dementie, hebben de cliënten vaak ook veel lichamelijke 'ouderdom' problemen. Kennis van en ervaring met dementerende ouderen is van belang. Je stemt de verzorging en begeleiding af op de behoefte van de individuele cliënt, in zijn/haar eigen fase van dementie. Ook zorg je dat de leefomgeving goed is afgestemd op de cliënten, qua inrichting, verlichting en ook qua aanbod van activiteiten gedurende de dag.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Samen met je collega Coördinerend Begeleider breng jij positieve energie en enthousiasme met je mee, om het team verder te ontwikkelen. Jouw kracht zit hem erin dat je collega's in hun kracht weet te zetten en hun kwaliteiten ziet en weet te laten ontplooien. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces en hen feedback te geven. Ook spreek je collega's aan en heb je daarover individuele gesprekken. Zorgvuldige communicatie is essentieel. Jij als Coördinerend Begeleider speelt daarin een belangrijke en coachende rol.

Als Coördinerend Begeleider zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw naar een taakvolwassen werken breng jij samen met het team naar 'the next level'.

 • Je werkt samen met gedragsdeskundige en clustermanager. Samen zorg je voor een goed leven voor de cliënten.
 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.
 • Je onderhoud samen met het team de contacten met onder andere verwanten en vrijwilligers.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je staat proactief in je werk.
'Als onze bewoners genieten, genieten wij als begeleiders ook!'
Esther Riehl | Coördinerend Begeleider op een woning in Soest

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Muzeplein 101/Eekhoornweg 4. Muzeplein 101 is een geschakelde woning met Eekhoornweg 4. De woning is geheel gelijkvloers en speciaal aangepast voor psychogeriatrische zorg. Hier wonen 12 ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking, vaak samengaand met dementie. De zorg is gericht op ouderen met dementie in alle fasen. De zorgvraag wisselt dan ook sterk. Dit kan zowel begeleiden als verzorgen of verplegen betekenen. In de woning zijn extra aanpassingen en hulpmaterialen aanwezig, waardoor cliënten bij verschillende fasen van dementie optimale zorg en ondersteuning kunnen krijgen. De huiselijke sfeer staat in de woningen voorop, aangepast aan de wensen van de bewoners. Tussen Muzeplein 101 en Eekhoornweg 4 is een doorloop aanwezig, er werkt één team op deze twee woningen.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante afgeronde opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ of SPW en je beschikt over hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
 • Je beschikt over coachende vaardigheden.
 • Je beschikt over kennis van geldende wet- en regelgeving en de verschillende financieringsvormen.
 • Je hebt een proactieve houding, je houdt je vakkennis op peil en ontplooit initiatieven op de werkvloer.
 • Je bent netwerkgericht, waarbij je het als een uitdaging ziet om actief externe partijen, het netwerk en het cliëntsysteem bij beantwoording van cliëntvragen te betrekken.
 • Je vindt het geen probleem te werken in onregelmatige diensten met dag-, avond- en weekenddiensten (je draait geen nacht- of slaapdiensten).

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een jaarcontract van 28-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 2.016,- en max. 3.084,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Sylvia Hoonhout (Clustermanager) op tel. 06 - 13 21 29 56.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 24 februari 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 7 dagen om te solliciteren