Coördinerend Begeleider MVG Dagbesteding Sensus 3 (24-32 uur, Soest)

Heb jij groene vingers vind je het niet erg om vieze handen te krijgen? Versterk dan onze tuin groep op het Kwatrijn in Soest!

Wat ga jij doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider MVG is tweeledig:

Allereerst zorg jij door gestructureerd te werken voor veiligheid en duidelijk. Je werkt daarbij methodisch en cyclisch. 'Spoor A' staat als visie en werkwijze hoog in het vaandel bij het werken met de 8 jong volwassen cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Je zorgt voor een activerend dagprogramma op de tuingroep. Zo verzorg je met de jongeren het terrein (3 hectare) van het Kwatrijn in Soest. Denk aan onderhoud aan een stuk bos, moestuin, dierenweide en klussen in en om de woningen. Daarnaast maak je je graag zichtbaar en ben je betrokken in de wijk. Jij bent dus niet bang om vieze vingers te krijgen.

Deze cliënten kunnen ook moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) vertonen en hebben intensieve begeleiding nodig. Je geeft hen het vertrouwen dat jullie samen elke dag een stap verder komen, ondanks dat dit soms zorgt voor lastige situaties, waarin gedragsproblematiek en (fysieke en verbale) agressie aan de orde is. Het moeilijk verstaanbaar gedrag kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, psychiatrische/psychische problematiek of een verstoorde hechting.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden beter verlopen en collega's in hun kracht worden gezet. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces. Ook spreek je collega's waar nodig aan en heb je daarover individuele gesprekken.

Als Coördinerend Begeleider MVG zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van jouw team naar een taakvolwassen team. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan de cliënten.

 • Jij zorgt voor veiligheid en duidelijk voor de cliënten.
 • Je zorgt voor een op de cliënt afgestemd dagprogramma op de tuingroep.
 • De kennis die er is over cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, zet jij om in doelen en een wijze van begeleiden. Dit evalueer je regelmatig samen met het team.
 • Je observeert het gedrag van de cliënt, bespreekt veranderingen met je collega's en je denkt mee over oplossingen en alternatieven.
 • Je voert langdurige behandel- en ontwikkelingsplannen uit, bijvoorbeeld gericht op gedragsregulatie en ontwikkeling.
 • Je onderhoudt nauw contact met verwanten.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten.
 • Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.

Waar kom je te werken

Je komt te werken op locatie Kwatrijn te Soest op de groep Sensus 3. Het Kwatrijn is een woon-werk gemeenschap. Cliënten die hier wonen, hebben hier ook dagbesteding. Totaal wonen er 28 cliënten binnen het Kwatrijn verdeelt over 4 woongroepen en 3 dagbestedingsgroepen. Allen bekend met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Het Kwatrijn ligt op een unieke locatie, met aan de ene kant het glooiende akkerland van natuurgebied de Engh en aan de andere kant op 100 meter afstand het winkelcentrum van Soest-Zuid. Hiermee ligt het heel rustig en in de natuur, maar sta je ook met één been in de maatschappij.

Je komt terecht in een team dat klein van samenstelling is. Je draait met 4 personen de groep. De samenwerking is nauw en de contactlijnen kort. Hierdoor krijg je veel gedaan. Binnen het team heerst ook sterk de gedachte van lekker aanpakken en proactief aan de slag. Dit in combinatie met een passie voor het werk en een wil om het beste voor de cliënt naar boven te halen. Je werkt als een taakvolwassen team, dit betekent dat je samen met je collega's verantwoordelijk bent voor bijna alles omtrent de zorgt voor de cliënt.

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Je werkt samen met collega's in een taakvolwassen team. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om samen na te denken hoe je de taken verdeelt en uitvoert.

Binnen Amerpoort wordt er bij deze doelgroep gewerkt volgens Spoor A; Het doel van Spoor A is om de cliënt het gewone leven te laten ervaren. Iedere cliënt heeft recht op een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, een uitdagend en evenwichtig dagprogramma en een groei naar minder afhankelijkheid en meer kwaliteit van leven.

Wij vragen

 • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ of SPW.
 • Ervaring als Coördinerend Begeleider is een pré.
 • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
 • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
 • Er kan sprake zijn van psychische belasting bij het werken in soms onveilig aandoende situaties.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Je krijgt als nieuwe medewerker een introductiedag moeilijk verstaanbaar gedrag aangeboden die betrekking heeft op omgang met moeilijk verstaanbaar gedrag, een medicatie cursus en eerste hulp bij epilepsie. Mogelijk kun je de leergang moeilijk verstaanbaar gedrag volgen.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals een leergang voor Coachend coördinerend begeleiden en intervisie.
 • Een jaarcontract van 24-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. €2.016,- en max. €3.084,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Een e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Maarten Vermeulen (Coördinerend Begeleider) op tel 06 - 48 54 47 64.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 26 augustus 2019. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd van deze vacature plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider