Gedragsdeskundige (24-32 uur, regio Utrecht)

Ben jij die ontwikkelingsgerichte en enthousiaste gedragsdeskundige, die graag systeemgericht werkt? Vind je het leuk tijdelijk verschillende teams te ondersteunen? Reageer dan snel!

Wat ga jij doen

Je biedt vanuit gedragsdeskundig kader ondersteuning aan cliënten van verschillende woonlocaties. Hier wonen volwassenen (in leeftijd variërend van 18 85 jaar) die cognitief functioneren op matig tot licht verstandelijk beperkt niveau en eventueel bijkomende psychiatrische problematiek (ASS, persoonlijkheidsproblematiek, hechtingsproblematiek, verslavingsproblematiek, etc). Daaruit vloeien diverse hulpvragen uit. Deze hulpvragen zijn gericht op een optimale psychische gezondheid en psychosociaal welzijn van cliënten. Je verricht (psycho)diagnostisch onderzoek bij cliënten om diagnoses en indicaties vast te stellen. Op basis daarvan geef je advies (consultatie en ondersteuning) aan betrokken medewerkers, ouders en externe opdrachtgevers bij de behandeling/begeleiding van cliënten. Je werkt systeemgericht.

Je bepaalt naar eigen inzicht de gedragsdeskundige behandelaanpak van cliënten. Dit doe je op basis van zelfstandige diagnostiek. Ook bepaal je hoe je je eigen werkzaamheden aanpakt en indeelt en je stelt zelf prioriteiten. Je werkt nauw samen met, de clustermanager, taakvolwassen teams en coördinerend begeleiders van de verschillende woonlocaties. Samen met het team stel je het persoonlijk plan op en ben je met betrekking tot de behandeling en begeleiding van de cliënt, de behandelverantwoordelijke. Vanuit deze behandelverantwoordelijkheid neem je in de breedste zin van het woord het initiatief; je legt de benodigde contacten, coacht medewerkers of je stemt af met bijvoorbeeld de clustermanager. Binnen de locaties is de hulpvraag divers.

Als gedragsdeskundige binnen Amerpoort maak je onderdeel uit van een vakgroep gedragsdeskundigen binnen de divisie.

De charme van deze doelgroep is de kunst van het gesprekken voeren. Ik wil graag weten wat mensen willen.
Sonja Heijkamp | Was coördinerend begeleider en werkt nu voor het consultatieteam Cliënt, Internet en Sociale media (CIS) van het Expertisecentrum

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega' s gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om het nemen van eigenaarschap, zowel individueel als in je team. Als lid van het team heb je dus eigenaarschap en verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om de taken samen in te vullen en uit te voeren.

Als gedragsdeskundige werk je op LVB (Licht Verstandelijk Beperkt) en MVB (Matig Verstandelijk Beperkt) locaties. Het betreft verschillende woonlocaties in Utrecht en omgeving.

Je hebt als gedragsdeskundige op deze locatie een signalerende functie en ondersteun je bij vraagstukken. Systeem gericht werken is de centrale visie op begeleiden. Jij coacht hierin het team.

Wij vragen

Als gedragsdeskundige heb je aardig wat in je mars. Herken jij je in onderstaand profiel?

Inhoudelijk:

 • Je hebt een orthopedagogische / psychologische opleiding op universitair niveau.
 • Je hebt een diagnostiekaantekening.
 • Je hebt een duidelijke visie op je vak en op werken in een taakvolwassen organisatie.
 • Ervaring in de rol van gedragsdeskundige is een pré.
 • Je werkt systeemgericht.

Samenwerken/netwerken:

 • Naast dat je op inhoud natuurlijk veel kennis kan brengen, draag je actief bij aan teamontwikkeling. Je kunt daarin schakelen naar de stijl die dat van je vraagt.
 • Je weet jezelf in deze functie te positioneren en kunt daarnaast in de samenwerking goed vanuit het gezamenlijk belang denken en handelen. Je weet daarmee zowel Amerpoort te positioneren binnen de omgeving, als de verbinding te creëren binnen Amerpoort.
 • Je kunt goed samenwerken met de al aanwezige collega's op de locaties.
 • Je bent een netwerker. Je werkt wijk- en vraaggericht en je werkt nauw samen met verschillende belangrijke partijen in deze omgeving.

Houding:

 • Je durft een standpunt in te nemen en een mening te formuleren, maar je ziet ook verschillende belangen en hebt oog voor het proces waarop je met je cluster koerst en wat je wilt uitdragen.
 • Je beschikt in contacten met cliënten en hun netwerk over tact, nuchterheid, inlevingsvermogen en persoonlijke aandacht.
 • Je beschikt over een professionele beroepshouding om mensen te kunnen motiveren en te stimuleren, maar je beschikt ook over overtuigings- en overredingskracht, overleg- en onderhandelingsvaardigheden.
 • Je bent iemand met een open houding, die actief bijdraagt aan een open, kritische en professionele sfeer op de werkvloer.
 • Je bent ontwikkelingsgericht en streeft voortdurend naar een zo optimaal mogelijke samenwerking met en ondersteuning van de cliënt.
 • Je kunt omgaan met weerstanden, tegenstellingen en conflict- en crisissituaties.
 • Je hebt oog voor mogelijkheden en je ziet ook grenzen.

Wij bieden

 • Een tijdelijk contract van 24 tot 32 uur per week ten behoeve van zwangerschapsvervanging voor de periode 22 mei t/m 17 december 2018.
 • Een salaris van min. 3.416,- en max. 5.162,- (FWG 65) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Werken in een multidisciplinair team met betrokken en enthousiaste collega's.
 • Werkdagen in overleg. Je draait mee in een bereikbaarheidsdienst.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voorinhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Sabine Kool (Gedragsdeskundige) op tel. 06 - 83 67 82 60.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 25 maart 2018. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de 1ste of 2de week van april.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.