Gedragsdeskundige Ambulante Systeemgerichte Gezinscoaching (17-24 uur, Amersfoort/Eemland)

Ben jij een ervaren gedragsdeskundige die van nature breed kijkt? Is systeemgericht werken voor jou een vanzelfsprekendheid? En ben je nieuwsgierig, hoopvol en sta je stevig in je schoenen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga jij doen

Je biedt als Gedragsdeskundige ondersteuning, coaching en supervisie aan gezinscoaches en gezinsbegeleiders. Zij ondersteunen ouders met een lichte verstandelijke beperking bij het goed genoeg opvoederschap. De gezinssystemen waar zij bij betrokken zijn, zijn vaak complex en divers.

Daarnaast ben je samen met 2 collega gedragsdeskundigen verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van beleid, het uitdragen van expertise intern en extern over systeemgerichte gezinscoaching en verzorg je deskundigheidsbevordering en training.

Waartoe doen we dit
Met systeemgerichte gezinscoaching willen we bereiken dat kinderen thuis zich voldoende veilig kunnen ontwikkelen en groot worden. Op een manier waarbij meer wordt gekeken naar wat wel kan dan naar wat niet lukt. We merken dat het insteken op contact, nieuwsgierigheid, niet oordelen, aansluiten, invoegen en dan toevoegen, werkt. Dat ouders groeien en er een beetje meer vertrouwen ontstaat, waardoor het netwerk betrokken kan worden en de kinderen zichtbaarder worden in een familiesysteem. Je zet in op het ontstaan van een netwerk rondom de gezinnen, zodat je uiteindelijk kan stoppen met de ondersteuning.

Het is onze overtuiging dat elk contact met het gezin of een gezinslid iets doet met andere gezinsleden, met hun onderlinge relaties binnen het gezin en daarbuiten. Gezinsondersteuning bieden doet ook iets met jezelf als professional. Jij beïnvloedt het gezin en zij beïnvloeden jou. Het principe dat gedachten, gedrag, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen uit onze omgeving, is de kern van het systeemgerichte in onze ondersteuning. Je vindt het daarom vanzelfsprekend om als professional regelmatig onderwerp te zijn van de eigen analyse, zodat je jouw handelen bewust kan bijsturen. Dé oplossing voor problemen in een gezin bestaat immers niet; er zijn meerdere waarheden. Maar als het lukt om een growth mindset vast te houden, duidelijk, transparant, hoopvol te zijn en te verdragen, is de kans groter dat het gezinnen ook lukt om te ontwikkelen.

Je voelt je verantwoordelijk om met systeemgerichte gezinscoaching ook bij te dragen aan de kennis in Nederland over het ondersteunen van kwetsbare ouders.

'Je kijkt natuurlijk meestal door je eigen bril. Ik kan wel vinden dat iemands kamer vies is of zijn kleding niet goed, maar ik heb de normen en waarden uit mijn eigen systeem. Soms is het goed die bril af te zetten en door andermans bril te kijken.'
Judith | Medewerker Amerpoort

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders). Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

Wij vragen

Als onze nieuwe collega heb je de volgende kennis en vaardigheden:

 • Je bent systeemgericht opgeleid of hebt aantoonbare affiniteit hiermee (en in dit geval bereid een opleiding te volgen).
 • Je hebt expertise op het gebied van opvoeden, ouderschap, gehechtheid in combinatie met licht verstandelijke beperking.
 • Je hebt ervaring met het werken met gezinnen en het in kaart brengen van veiligheidsrisico's.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met zelfstandige werkers, teamdynamiek en parallelle processen.
 • Je bent je bewust is van je eigen 'bagage' en de invloed die dit heeft op medewerkers, teams, cliënten en vice versa.
 • Je kunt afstand nemen en om hulp vragen bij collega's wanneer dit niet lukt.
 • Je wilt beleid en methodiek (blijvend)
 • Je bent meerdere dagen per week beschikbaar.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden intern.
 • Een jaarcontract van 17-24 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
 • Een salaris van min. 3.488,- en max. 5.270,- (FWG 65) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van Cultuur Werkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor vragen over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Barbara Stremmelaar (Gedragsdeskundige) op tel. 06 - 51 50 11 87

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 19 november 2018.